Annette Hatlo Nedrelid viser en element-peis med omramming i eik - en varmeteknisk utfordring som man har løst
Capturefile: D:Documents and SettingsMickepCaptureCN010446.000274.tifCaptureSN: CN010446.000274Software: Capture One PRO for Windows
Orion er en velkjent ovn av den gamle koselige typen
Smarty er et nytt ovnskonsept, her med en av designerne John Kåre Vik
Geilo “bløtkakepeis” er svært populær hos hyttefolket

- Vi opplever at kundene ønsker mer design og personlig preg, og nå kan vi på enkelte modeller la kunden få designe selv, ved å kombinere beslag og fronter samt velge deler etter smak, forteller Stian Varre, daglig leder for virksomheten.
De to helt ny ovn-seriene heter Smarty og Trio, samtidig videreføres utvalget med ny vri på andre modeller som allerede har godt fotfeste hos hyttefolket.

Trio og Smarty
Smarty er et helt nytt skudd på stammen, og ser ut til å kunne bli et varmt og hyggelig bekjentskap for bl.a. mange hytteeiere. Med flere ulike varianter, der noen også er rigget inn i røffe stålrammer med tørkestativ for våte plagg kan man faktisk velge stil og modell etter egen smak. Smarty har myke linjer og et kvikt design, der selve brennkammeret har en utpreget “riflet” vegg som gir en myk ramme omkring de brennende kubber.
- Vi tror Smarty og Trio vil slå godt an – spesielt Smarty har et unikt design konsept, og begge ovnene har god varmeytelse og funksjonalitet, sier Annette Hatlo Nedrelid.

Varm og vellykket
- Ild er ikke så enkelt som mange tror, og det finnes mange peiser der ute som rett og slett ikke varmer. Det er flere gode grunner til å velge lukket ildsted. En peis har lang slukningstid, og i denne tiden vil en åpen peis fungere som en stor avtrekkskanal. Med lukkede dører får du i tillegg stoppet varmen som strømmer ut av pipa når ildstedet ikke er i bruk.
- Velg en innsats med foldedører, for da kan du fyre med åpne dører og lukke uten å være bekymret når du skal forlate rommet, forteller Annette, som nevner at “Bløtkake-peisene” fra Nordpeis lenge har vært yndede ildsteder hos hyttefolket - men at peiser med mer moderne design nå etter hvert også finner veien til hytta.
- Vi har et stort utvalg elementpeiser, med svært god varmeytelse, og en monteringsløsning som er lett å lykkes med, selv om man gjør det selv, sier hun. En spennende detalj er de egenutviklede innsatsene med et unikt flammebilde. Innsatsene har et flammebilde med en særskilt dansende ild som også kjennetegner et rentbrennende ildsted.

Åpnere i design
Med de nye innsatsene der du kan velge farge på rammen, har man tatt steget inn i det moderne designrom, og en modell som Tokyo har vist at markedet vil ha en peis med et moderne utseende og mulighetet til å se ildstedet fra to sider. Tokyo kan også brukes som romdeler).
- Utviklingen går raskt, og opplevelsen av ildstedet er viktigere enn noen gang. Vi legger mye ressurser ned i å utvikle nytt design, og føler at vi så langt har lykkes på flere fronter, sier Annette.
Nordpeis har som målsetting å levere mer enn bare et godt ildsted som man liker å se på, man utvikler stadig ny produkter inne monterbare brannmurer og pipeløsninger, med fokus på kvalitet, men ikke minst enkel montering og plassbesparende løsninger.

Sjekk grundig
Varmeprodukter er i vekst, men det kan være litt mer å ta hensyn til enn ved kjøp av kjøleskap. - Man skal også huske på at det er viktig med tilluft til peiser og ovnene, en kjøkkenvifte er så sterk at den ikke kan stå på mens man vil fyre i peisen, undrestreker Annette, som anbefaler folk flest å bruke god tid før man bestemmer seg, og spørre seg til bunns dersom man lurer på noe. Det finnes som regel et ildsted og en løsning som passer for alle behov. Nordpeis produkter forhandles av fagbutikker og byggevarehus over hele landet.
- Siden hytter er svært forskjellige kan alle våre modeller være aktuelle, avslutter Anette, og ønsker å tilby så bredt utvalg som mulig innen både størrelse og økonomi. Markedet er ikke større enn at man bør ha noe å tilby alle. Bedriften har ved siden av stadig å lansere nye design et 100 % krav til teknisk kvalitet og høy energiutnyttelse av veden.