Du kommer aller rimeligst fra det hvis du kjøper andelshytte ved Havna Hotell på Tjøme. De koster fra 30.000 kroner, men det er selvfølgelig ei hake at den er din bare noen få uker i året. Eller er det en fordel? Å bare kunne reise derfra igjen helt uten bekymringer?

Og aktivitetene? Fiske krabber fra hotellbrygga, gå eller sykle til det nye nasjonalparksenteret på Verdens Ende ... Joda, det er muligheter også på Tjøme.

To hytter til 100.000 i Nordland

Både på Nordnesøy og på Leinesøy i Nordland er det hytte til 100.000 kroner. Den ene, som tvangsselges, er det allerede kommet inn bud på.

I fylket nordenfor, på Skaland, er et helt lite hus til salgs som fritidsbolig. Det er regnet som opp-pussingsobjekt og har prisantydningen 145.000 kroner.

Og for 150.000 er det mulig å sikre seg et rivningsobjekt i Gratangen. Men, som det står, det kan jo hende hytta klarer seg noen år til.

120.000 kroner

Går du opp 20.000 kroner, kan det hende du kan sikre deg ei hytte enten på Rekdalssetra i Møre og Romsdal eller i Sirdal. I likhet med de to i Nordland, er det små hytter, men likevel ...

kreativt
Kreativt eller utillatelig? Administrasjonen i Sør-Aurdal kommune er i alle fall ikke begeistret. (Foto hentet fra Finn)

Til deg som har alt, dette har du ikke!

Ei hytte uten viduer og dører er til salgs for 150.000 på Frei på Nordmøre. Annonsen er ærlig og peker blant annet på at det kan forekomme gjennomtrekk. Overskriften på dette avsnittet er hentet fra denne annonsen.

For den samme prisen, er det hytter til salgs på Tinnoset og i Hedalen. Det er nok den sistnevnte av disse som krever minst arbeid for å få i orden. Men, kommunen liker ikke den kreative utformingen på døra og vinduene, som ikke følger stedets byggeskikk, og har derfor ikke utstedt ferdigattest.

Henholdsvis ti og fem tusen under

Også ei koselig, gammel hytte i Rennebu og ei hytte i Hovin i Telemark, kryper under 200.000 kroner.

Aktiviteter

Felles for de fleste av de beskrevne fritidseiendommene, er at de ligger slik til at det er muligheter for fiske, gå tur eller drive andre aktiviteter. For endel av dem, er det nok også nødvendig å kunne svinge hammeren, som jo også er en kjær fritidsaktivitet for noen.

Har du tomt men ikke hytte?

Det er flere tømmerbygninger til salgs for en rimelig penge. Hvis du er nevenyttig, kan dette være måten å få seg ei billig hytte.