Bilde fra hedalen.no

Derfor henvender han seg nå til alle som har hytter der med en forespørsel om de er interessert.

Planen hans er å starte med ei bok om hytter og hyttefolk på Teinevassåsen. Det vil si fra området rundt Reset og innover til grensen mot Hallingdal ved Vangsbekken.

Han håper også at de som har setereiendommer i disse områdene ønsker å bli med og dele litt av historien rundt bruken av setrene. 

Starter hvis 50-60 er interessert

Så er du interessert, ta kontakt med Skogstad på torosbygg@hotmail.com eller på telefon 928 04 962 gjerne så fort som mulig, men i alle fall før utgangen av januar. Og tips også hyttenaboer og andre du kjenner i området, i tilfelle de har gått glipp av opplysningene om bokprosjektet.

Han trenger 50-60 interesserte for å sette i gang og håper at boka kan være klar i løpet av høsten neste år.

Forhåpentligvis mer seinere også

Skogstad opplyser at det i neste omgang kan bli bøker om hyttelivet fra området ved Søbekkseter, Muggedalen og Fledda og at han derfor veldig gjerne vil ha tilbakemeldinger fra interesserte hytteeiere derfra også, selvom dette er noe lenger fram i tid.

Bruk fantasien

Han forteller at tanken hans er omtrent slik: Hver hytteeier som ønsker å bli med får disponere to til fire sider i boka og at de skriver opp en tekst som de selv ønsker, for eksempel sted og navn på dem selv og hytta deres, byggeår, historikk, utvikling, artige historier, eller hva som helst de ønsker å ha med. Og i tillegg er det selvfølgelig viktig med både gamle og nye bilder.

Flere som fenges av ideen?

Hytteavisen.no ønsker lykke til med et prosjekt som kan bli en viktig historisk dokumentasjon. Noe å tenke på andre steder i hytte-Norge også, kanskje?