I årets studie er det NTE som kommer best ut når det gjelder kundetilfredshet. NTE er også selskapet som kan skilte med den største forbedringen fra i fjor.

- Nederst i årets undersøkelse finner vi NorgesEnergi. Mange kunder hos NorgesEnergi svarer at de er usikre på om strømavtalen de har i dag er den rette for dem og etterspør mer relevant kommunikasjon fra selskapet, forklarer Sindre Brochmann, Senior Forretningsutvikler i EPSI Norge.

Strømengasjementet avtar

- Energikrisen vi så i fjor tvang strømforbrukerne til å sette seg skikkelig inn i sitt kundeforhold, og strøm ble en snakkis rundt om i de norske hjem, sier Fredrik Høst Daglig Leder i EPSI Norge. I år derimot, parallelt med at prisene har falt, er det færre av oss som tenker på strømpriser og strømavtaler, og det store strømengasjementet har avtatt.

Kriseforståelse hjalp

De aller fleste strømkundene oppgir at de vet hvilken type strømavtale de har. De senere årenes diskusjoner rundt ugunstige strømavtaler og høye strømpriser har ført til at flere har satt seg inn i og tatt kontroll over sin egen situasjon og forbruk.

- Som i fjor så er det også i år slik at 9 av 10 vet hvilken strømavtale de har, noe som er tydelig høyere enn for bare noen år tilbake. Dette vitner om at bevisstheten rundt kundeforholdet er god, sier Sindre Brochmann. 

Analysen viser dessuten at strømkundene i større grad enn før opplever at avtalen de har passer deres behov, noe som naturligvis er positivt for kundetilfredsheten.

Kilde: Pressemeldinmg fra EPSI