Bildet over: I påvente av ny arbeidsbåt må Skjærgårdstjenesten fortsatt ty til "Svanen".(Arkivfoto: Trond Thorvaldsen)

– Vi er veldig skuffet, og opplever at SNO nærmest har snudd i saken, sier leder av Skjærgårdstjenesten, Eivind Børresen til Fredriksstad Blad.

Den nye og lenge etterlengtede båten har en kostnadsramme på rundt fem millioner kroner. Det meste av finansieringen er i boks takket være et spleiselag bestående av blant annet Hvaler kommune, fylkeskommunen og SNO. Nå gjenstår det 700-800.000 kroner.

Nye forsinkelser

– Vi ble forespeilet av SNO at de skulle bidra med 50 prosent av kostnadsrammen. Etter det jeg forstår vil de nå kun bidra med 1.7 millioner, forklarer Børresen videre.

Dermed kan det bli ytterligere forsinkelser før en ny og moderne arbeidsbåt kan bli en realitet på Hvaler. Fristen for å levere anbud på bygging og levering av båt er 18. mai. Båten det er snakk om er en 15 meter lang katamaran. Byggetiden er beregnet til åtte måneder.

LES OGSÅ: Vil ha jaktforbud på Hvaler

– Det er fire år siden prosessen startet angående en ny båt. Ventetiden har vært mer enn lang, fortsetter Eivind Børresen.

Seksjonssjef i Miljø og Teknikk i Hvaler kommune, Heidi Vildskog sier til Fredriksstad Blad at de prøver å komme i dialog med SNO.

Flere brev

– Vi fikk ingen signaler om at de ikke ville skyte inn med halvparten av finansieringen. Etter hva vi erfarer har SNO bidratt med rundt 50 prosent til andre kommuner når det gjelder tilsvarende båter, forklarer Vildskog.

LES OGSÅ: Maks fem knop på Hvaler

Hun håper fortsatt på en løsning i saken.

– Vi har skrevet flere brev, både til SNO og fylkesmannen. I øyeblikket vet vi imidlertid ikke hva det ender med, avslutter seksjonssjefen.

Direktør Reidar Andersen i SNO opplyser til FB at det må ha oppstått flere misforståelser underveis i prosessen:

– Vi har aldri lovet å gå inn med 50 prosent. Størrelsen på bidraget fra staten v/SNO til Hvaler kommune har vært avklart siden august 2010, (1.5 mill. kroner pluss/minus).

Også Porsgrunn fikk det samme beløpet til sin båt. Enkelte i kommunen har vært klar over dette, hevder Andersen.

Klikk her for å gå til Hytteavisens Facebook-side