Marianne Reusch forsvarte sin doktorgradsavhandling om allemannsretten i forrige uke. Avhandlingen tar utgangspunkt i de rettslige utfordringene som oppstår i trekantforholdet mellom allmennheten, grunneiere og det offentlige. Det skriver UT.no.

Les mer: Nå får friluftsfolk lov til mer

- Nå kan vi si at det juridiske miljøet ligger først i løypa, og det bør inspirere andre fagfolk, f.eks. sosiologene, til å komme med sine bidrag, sier Oddvin Lund, fagsjef for Naturforvaltning i DNT.

Avhandlingen tar utgangspunkt i de rettslige utfordringer som oppstår i trekantforholdet mellom allmennheten grunneiere og det offentlige. Gjennomgang av gjeldende rett utgjør en stor del av avhandlingen. Det er første gang dette gjøres. Resultatet har blitt et nyttig oppslagsverk for alle som interesserer seg for allemannsrett og friluftsliv.

- Særlig ser jeg et behov for å foreta avveininger mellom det å regulere oss ut av problemer og det å holde på at loven skal være enkel ved at mye fortsatt overlates til sunn fornuft og praktiske løsninger. Vi må huske på at utøvere av friluftsliv generelt ikke leser lover eller forskrifter, presiserer Lund.

Les mer: Kamp om tennisbane i strandsonen

Besøk vår facebook-side