Fjernstyr hytte inne
Med en smarttelefon kan du styre det meste i hytta. (Foto: Eaton Electric)

Bildet over: Kaldt og mørkt ute – varmt og lyst inne. Mulighetene er mange med fjernstyring av hytta. (Foto: Eaton Electric)

Å hutrende famle rundt i mørket etter fyrstikker for å skaffe lys og varme til hyttekosen sent fredag kveld er kanskje en del av sjarmen for noen, men slett ikke for alle.

Ikke bare vil vi ha strøm på hytta, vi vil også gjerne at det skal være lyst og varmt, og at hytta skal ha varmt vann og varm badstue idet vi ankommer.

Ni milliarder

Prognosesenteret anslår at vi bruker til sammen ni milliarder kroner i året på å pusse opp hytta, skriver elektro-leverandør Eaton Electric i en pressemelding.

– Mye av pengene går til å legge inn vann og avløp, samt oppvarmning for å holde det frostfritt. Jeg tror fjernstyring av strøm, alarm og overvåking er noe som kommer til å bli mer vanlig framover. Fjernstyring av varme vil bli særlig aktuelt med tanke på hvor mye vi investerer i vann og avløp, sier Bjørn-Erik Øye i Prognosesenteret.

LES OGSÅ: Måler vinden på Hvaler

Han understreker også at det har blitt mer vanlig å bruke hytta gjennom hele året, og at vi derfor har mer fokus på komfort.

Et fingertrykk unna

Et av styringssystemene som tilbys, kommer fra Eaton Electric og heter xComfort. Markedssjef Øystein Kolberg opplyser i pressemeldingen at løsningen blir stadig mer populær blant hyttekundene.

– For mange blir helgen litt lenger når man slipper å bruke fredagskvelden til å fyre opp en kald hytte. Med xComfort styrer man lys, varme og alt annet som går på strøm «live» fra hvor som helst i verden via en iPhone, iPad eller tilsvarende. Dermed kan man spare energi når man ikke er der; varmtvann, varm hytte og klar badstue er likevel bare et fingertrykk unna, sier Kolberg.

LES OGSÅ: Trenger ikke strøm på hytta

Han opplyser at fjernbetjening fra smarttelefoner og leserbrett per i dag er tilgjengelig på Apples plattform. Støtte fra andre plattformer er under utvikling, og det forventes at appen for Android er klar innen utgangen av året.

På hytta som hjemme

Kjedesjef i Terra Eiendomsmegling, Finn Magnus Hansen bekrefter trenden med at flere ønsker samme fasiliteter på hytta som hjemme.

– Vi ser at folk i større grad ønsker en hytte som kan brukes i en hektisk hverdag, at man vil at ferier skal gå med til å kose seg sammen med familien, og da må forholdende hva gjelder vann, strøm og komfort skal ligge til rette, sier Hansen i pressemeldingen.

KLIKK HER FOR Å GÅ TIL HYTTEAVISENS FACEBOOK-SIDE