Som direktør for Borregaard var Nils Pedersen ingen hvem som helst i Sarpsborg by. Hans opprinnelige sommersted må sies å være av tilsvarende kaliber. I familiens eie siden 1888 gir eiendommen et innblikk i en verden skjult for mange – og nå tilgjengelig for de som er i stand til å bla opp 25 mill.

Prisantydning 25. mill. Foto: Privatmegleren

Se mer av herligheten her

Ikke ofte

- Eiendommer av disse dimensjoner er sjeldne. Det kan ta mange år før noe slikt igjen blir mulig å få tak i. På tross av den korte tiden den har vært annonsert vil jeg betegne interessen som god, sier Jens Arne Dammyr hos Privatmegleren i Oslo. Hans inntrykk forøvrig er at i Østfold har prisene tålt renteøkningen forholdsvis godt, noe som kan skyldes tradisjoner blant hovedstads-innvånere i å ha sommersted i Hvaler arkipelet, samt bedre veier, god tilgjengelighet og beliggenhet på aksen mot utlandet sjøveien.

Fredelig øy
Med 60 mål tomt og 10 soverom bør direktørhytta også ligge til rette for mange gode anvendelser, i sjøkanten på østsiden av Singløya,10 minutters båttur fra egen parkeringsplass og båtplass i Karlsøysundet. Eiendommen ligger skjermet til på en øy på 2500 mål, som foruten den nye eieren kommer til å huse kun en håndfull fastboende. Singløya regnes til Hvaler arkipelet, og er Singlefjordens perle, med vakker skjærgård av lune viker, strender og blanke svaberg. Området omkring er kjent for gode fiskeplasser med makrell, sjøørret og krabbe.

Herskapelig
Stedet ble oppført som landsted i 1888 av generaldirektør Nils Pedersen ved Borregaard. Siden er det bygget ut flere ganger, og dagens utseende er fra 1935, etter arkitekt Arne Pedersen. Huset ligger lunt for sydvesten og har vid utsikt til fra syd til nordøst. Hovedbygget er på 300 kvm og eiendommen har mange fasilliteter, som overbygget brygge og utsiktstårn til solnedgangen. Huset har store stuer med høyde, ildsteder og soverom i begge etasjer, to bad med dusj, stort kjøkken og utekjøkken. Det var også heis for å sende opp kald pønsj og kaffe fra kjøkkenet. Det er elektrisitet og sommervann (dypvannsbrønn og cisterne fra regnvann) samt vannklosetter.

Magisk følelse
-Det skal bli spennede å se hva eiendommen vil gå for, mitt inntrykk er at det er en del folk med reserver som venter på en anledning til å sikre seg slike steder, og at nærhet til vann gjerne utløser de gode budrunder, sier daglig leder Geir Winther ved DnBEiendom i Fredrikstad. Han kan på sin side friste med et sommersted på Vesterøy, da også på Hvaler uten vei, med 62 mål eiet tomt og strandlinje. Her er prisantydningen betydelig lavere, nærmere bestemt 9,5 mill. Winter tror ikke det står på penger for kjøpergruppen man her snakker om, siden det ofte handler om kun en håndfull eiendommer som selges i året, og kjøpere som vurderer stedene også investeringsmessig, men som naturligvis som folk ellers også kan la seg rive med.
 

Prisantydning 9,5 mill. Foto: DNBNor Eiendom

Se prospektet her