Mange hytteeiere har benyttet sommeren til å øke standarden på hytta. Foto: Favoritthytten

-Det har gått en utrolig mengde posedusjer, jeg tror den hete sommeren kan ta æren for akkurat det, forteller Alexander Haug i Hyttebutikken på Stabæk, som også har sett en god del laserkaminer og forbrenningstoaletter gå ut dørene i sommervarmen. - Det har også vært uvanlig stor aktivitet innen kjøkken og møbler, det virker som om mange har bra med penger og allerede nå forbereder de neste årstider på hytta. Solcellepaneler har det også gått mye av, folket begynner nok så smått å skru på plass det som skal tas i bruk litt senere, sier han til Hytteavisen.

Dusj og do
Hos Hyttetorget har mye gått i do denne sommeren. - Det nyutviklede toalettet Urinova ligger an til å få en viktig plass i norsk dokultur, forteller Geir Larsen ved Hyttetorget. Urinova er en vannfri og luktfri urinal for begge kjønn som sparer enorme mengder spylevann dersom man har vanntoalett. Hvis man har forbrenningstoalett spares store energimengder. Det er nemlig slik at 5 av 6 dobesøk er for å urinere – så hvis man bruker Urinova ved disse besøkene spares vann og energi i store mengder, og dette har hyttefolket oppdaget og UriNova selger derfor godt for tiden. I det hele tatt er oppgradering av hytta sommerens slager. Dettte består ofte av våtromskomfort som do og vannforsyning men også 12V anlegg med solcellepaneler og gassutstyr investeres det mye i. - I dag er det fullt mulig å få høy komfort på hytta selv om man ikke har kommunal vanntilførsel eller strømtilførsel, understreker Larsen.

God sesong i sola
Marianne Haug hos Sunwind forteller gjerne om et godt salg i sommer, der utedusjer, vannvarmere, komplette solcellepakker og griller har gått unna i stor stil.
- Vi ser et økende behov for solcelle baserte systemer som gir strøm til PC, TV osv. Mange velger derfor en stor batteribank først som sist, dette har kanskje å gjøre med mer bruk av hytte og kortere turer til utlandet enn før, slik også statistikken viser, forteller Marianne. Alt i alt her hun godt fornøyd med årstiden, og ser fram til høstsesongen, der tradisjonelt varme og inneprodukter kommer mer i fokus.