Snittprisen på fritidseiendommer har passert én million kroner, men det selges fremdeles hyggelige hytter med god standard til under snittsprisen, skriver hegnar.no
Megler Christian Haatuft ved Terra Eiendomsmegling på Geilo råder folk som vil bruke mindre enn én million på hytte å lete på mindre velkjente steder.

- Du får ikke mye for én million på Geilo. Men det er mange fine steder i nærheten, og om du må kjøre fem minutter eller 20 minutter til skiheisen, spiller liten rolle når bilen først er blitt varm, sier Haatuft til forbruker.no.

Megleren er i ferd med å selge en hytte ved Grevsgard med en prisantydning på 800.000 kroner. Hytta ligger 20 minutter fra Geilo sentrum.

Administrerende direktør Bjørn-Erik Øye ved Prognosesenteret råder hyttekjøpere med mindre enn én million til rådighet å kjøpe en passer.

- Du slår en sirkel rundt de mest populære områdene, og jo lenger unna du kommer, jo billigere blir det. Og du trenger ikke å dra så langt. Om du setter passerspissen på Hafjell, skal du ikke langt opp i Gudbrandsdalen før du får hytter til under en million.