– Nå må elgen her snart på grønt kort kurs, sier Paul Blaikie til Ringerikes Blad. Han arbeider på banen og møter stadig skogens konge som tar en dukkert i vannhinderet.

– Det er særlig den ene sprø kalven. Tror den er et par år, sier Blaikie. Elgen er ikke utstyrt med golfkølle heller. «Sykkelstyret» kalvene har til horn er ikke nevnt i golfreglementet. Og det er ingen av de tobeinte som i netto får lov å teste badetemperaturen i vannhinderet heller.


Nærkontakt
Geir Søbstad fra Trondheim, som spiller en del på Storøya, fikk nylig nærkontakt med en av de firbeinte golfspillerne på banen.

– Det var på lørdag. Ved utslaget på hull 18 sto den plutselig der, bare fire meter unna meg, sier trønderen. Han setter vanligvis stor pris på nærkontakt med naturen.

– Men da skvatt jeg skikkelig. Tror den skvatt like mye som meg. Den sto og knasket på et tre, fortsetter den golffrelste trønderen.

Blaikie hører stadig elgen «blåse i hornet» inne i skogen, men verken han eller Søbstad synes elgene er spesielt skremmende.

– Men de gjør en del skade på greenene og eter på trærne som er plantet her, svarer Blaikie.


Søkt om fellingstillatelse
Anna Crawford som jobber i butikken på golfbanen, ser ofte elgene.

– Den kommer ut, gjerne når det er mest folk på banen, for å drikke vann eller bade. Iblant ser han litt stresset ut når det er mye folk her. Synes elgen er et fint innslag. Alle vi synes det er fint med dyr på banen, sier hun.

Men nå kan det være slutt på golfmoroa for de firebeinte. Daglig leder Bent Hinze har søkt om fellingstillatelse så fort jaktsesongen er i gang.

– Banemannskapet er redd det kan bli episoder, særlig i møte med elgku med kalv. Og så skader elgene greenene, noe som krever ekstraarbeid og tid, sier han. (ANB)