- Istedet for å vente på naturens gang som i snurredoer, har vi laget en do med ideelle forhold for naturlig nedbrytning med varme og oksygen. Dermed går komposteringen hele tiden på maks, forteller kanadieren Scott Smith, som Hytteavisen treffer under helgas messe på Hellerudsletta. Scott kan også forteller at toalettet har en pottetett konstruksjon med undertrykk, slik at lukt ikke forekommer. Det viser han ved å legge et papir over skåla, som straks suger seg ned i åpningen.

Scott Smith viser en større modell med vakuum og vannspyling. Se et effektivt avtrekk, hvordan papiret suger seg fast, for null lukt
 

Fra de store sjøer
Canada er hyttelandet fremfor noe, og Envirolet-toalettene har gjort det meget bra i de store skoger. Nå har de fått et godt fotfeste i Norge gjennom forhandleren Scan-pro i Larvik.
- Hos oss legger vi vekt på enkel installering, få løse deler og et stort modellutvalg, det er også 5 års garanti på produktene som er laget i Kanada kvalitet, sier Scott.
Produktene har vært på markedet siden 1977, med stadig større utvalg og kapasiteter. Toalettene finnes i alle klasser, også modeller som ikke trenger strøm eller vann. De finnes også toppmodeller med spyling og vakuum fra toalettskål til komposteringsbeholder.

Et stykke natur
Siden i fjor har salget i Norge stadig tatt seg opp, og Scott er tilfreds med utviklingen på det norske markedet. – Vi var på messe her i fjor og nå begynner vi å bli kjent i markedet, vi føler at nordmenn øsnker kvalitet, slik som i Canada, sier Scott, han har erfart at både alt-i-ett løsningen og de med vannskylling er etterspurt. –Hytter er så forskjellige ting, men en luktfri do som står inne, og som gir naturlig muld på rekordtid vil bli mer og mer populær. Det er jo null ubehag og null kostnad å tømme. Når du skal tømme den er det hele allerede blitt et stykke natur, sier Scott.