De to svogerne Asle Enger og Jørn Beckrøge hadde vært i Sverige for å kjøre en ny båt til familiehytta i Ådalen, skriver Aftenposten.
De sier selv at de sjekket på internett og med Tollvesenet og forhandleren om hvordan de skulle forholde seg, ved å betale svensk moms, få tollstempel for betaling av norsk moms ved grensepasseringen og så få den svenske momsen tilbake.

Men da de kom tilbake til Norge, kom de i skade for å krysse grensa over den gamle Svinesund-brua etter å ha oversett det blå skiltet på svensk side som sier at man må reise over den nye brua dersom man har varer å deklarere.
På norsk side ble de stanset av to tollere, men da de sa de skulle tollbehandle båten og motoren, fikk de beskjed om at det var umulig og at både båt og motor ville bli beslaglagt. Dessuten fikk de en bot på 50.000 kroner.
For kort tid siden ble en annen familie stanset på den samme veien med hvitevarer til 50.000 kroner. Også de fikk varene beslaglagt og ble ilagt en kraftig bot.
Tollvesenet sier de praktiserer nulltoleranse og at det ikke er lov å kjøre på ubetjente grenseoverganger dersom man har varer å deklarere. (©NTB)