Saltdalshytta oppfattet signalene, kastet seg rundt og laget hundehytta der vovsen kan trekke seg tilbake fra det hektiske familielivet og leve det enkle hyttelivet for seg selv.

Fritidsbolig for den firbeinte

Ideen henger sammen med Saltdalshyttas 40-årsjubileum, som i fjor ble markert med lanseringen av hyttemodellen «Jubileum». I den anledning spilte samarbeidspartneren Anorak inn et forslag om at man også burde tenke på familiens beste venn - hunden. Dermed laget Saltdalshytta like godt hundehytta - en spesialdesignet fritidsbolig for familiens firbeinte medlem - i samme stil som jubileumshytta. Tilpasset norske forhold, naturligvis. 

Utsikt, naturligvis

Suksess har den gjort også! Med rundt 600.000 hunder her til lands, kan man jo forestille seg et betydelig marked nettopp for en hundehytte. I en konkurranse om å vinne et eksemplar av hundeboligen deltok rundt 8000 hundeeiere.

Saltdalshytta koblet på sine tegnere, som designet en toroms «fritidsbolig» med de samme kjennetegn som jubileumshytta, blant annet med store vinduer og terrasse. Også dette familiemedlemmet setter pris på utsikt nærkontakt med naturen. Hyggelig interiør hørte også med.

Godkjent av influencerne

Til å hjelpe seg med lanseringen av de nye hundehyttene har produsenten og reklamebyrået gått til «kunden» - hunden selv. Flere av de største «hundeinfluenserne» har gitt sin godkjenning, forteller bladet Kampanje. «Hundeinfluenserne» er på sosiale medier kjent som profilene Moxie the Toller, Pumba the Staffy og Solan the Lundehun. De skal ha rundt 100.000 følgere.

For selvbyggere

Hundehytta inngikk som bonus til alle som bestilte jubileumshytta i løpet av fjoråret.

Hundehytta leveres som byggesett. Men er du selvbygger, har Saltdalshytta sørget for at alle har enkel tilgang til mål og tegninger - feks her.