Foto: femundhytter.no

Gladnyheten til engerdølene står å lese i Østlendingen. Meldingen er desto hyggeligere som hyttemarkedet i Engerdal har vært ganske dødt i flere år. Noen utbyggere har pekt på planen om en vindmøllepark som forklaring på hyttefolks vegring for å bygge. Regjeringen skrinla planene i fjor. Femund hytter AS mener imidlertid at usikkerheten rundt vindmølleparken ikke har lagt noen demper på interessen for det nye hyttefeltet i Hovden.

Trosset vindmøller

– Vi ønsket ikke å bruke negativ energi på mulige vindmøller. I stedet ville vi utvikle Hovden hyttefelt i storslått natur og med mektige Sølen som kulisse. Selv før regjeringen sa nei til vindmøller, solgte vi flere hytter i området, sier Knut Erik Eriksen i Femund Hytter. Han legger til at det er viktig at området blir «snakket opp», som han uttrykker det.

Felt med 280 tomter

Oppturen til Femund hytter AS er en kjærkommen nyhet for en fjellkommune som har hatt kraftig befolkningsnedgang. Engerdal kommune i Østerdalen har nå litt over 1.200 innbyggere.

15 hytter vil stå ferdig til sommeren, og kontrakt er skrevet på ytterligere sju tomter. Tre tomter til er byggeklare. Når de 25 hyttene er ferdige, gyver Femund Hytter løs på et nytt felt med 17 nye hytter. Går alt etter planen, har arbeidsstokken arbeid til 2018. I alt er det regulert for 280 tomter i Hovden hyttefelt.

Priser fra 1,7 mill. kroner

Eriksen forklarer den store interessen for å bygge hytter i Hovden med at naturen lokker, sommer som vinter.

- Vi har også truffet en stor kundegruppe som ønsker litt mindre hytter på fjellet, fra rundt 70 kvadratmeter og oppover. Prisene varierer fra 1,7 millioner kroner. Den største og dyreste hytta vi har bygd, er på 2,6 millioner kroner, sier Eriksen til Østlendingen.