- Jeg har aldri opplevd maken på de nesten femten årene jeg har drevet med hyttesalg på Sjusjøen: Interessen var enorm, sier megler Bente Holen Bergseng hos Eiendomsmegler1 på Lillehammer til Hamar Arbeiderblad. Hytta fra 1962, ligger på Storåsen.

Utsikten trumfer
Utsikt trumfer alt på Sjusjøen. Foto: Lars Marius Bækkevold/ Meglerfoto.no

Utsikt

Det var åpenbart ikke facilitetene som fikk budene til å hagle. Ei heller at hytta ligger usjenert til; hyttene ligger ganske tett i feltet. Nei, budiveren ble utløst av beliggenheten: Herfra har hytteeieren nemlig vidstrakt utsikt – først og fremst mot Sjusjøvannet.

Plankehytte

Megleren protesterte ikke da HA karakteriserte hytta som en tradisjonell plankehytte. Hun medga overfor avisa at hytta har flere mangler som må utbedres:

- Det er litt fuktighet i taket og litt trøbbel med fundamentering på veranda og tilbygg, sier megleren, som innrømmer at hun bommet sterkt i verdivurderingen.

Undervurderte beliggenheten

- Jeg og takstmannen undervurderte nok beliggenheten, sier hun. Bergseng legger til at noe av forklaringen er at hun i fjor høst solgte eiendomstomter med all infrastruktur på plass, og delvis med like god beliggenhet, for 1,7 til 2,5 millioner kroner i nabolaget.