Så liten er den nye elektroniske vaktmesteren for hytta

Trådløs kommunikasjon med hytta via mobilnett har forlengst gjort det mulig for hytteeier å styre nøkkelfunskjoner på hytta og holde kontakt med hva som foregår, som å slå av og på lys, varme og alarmer mm. Slik gjøres det også i den nye og forbedrede utgaven av hyttevokteren, som har fått navnet Multi Smartbase.
Takket være et innebygget batteri vil den nye enheten alltid være oppegående, uansett hva som skulle skje, den vil alltid kunne gi deg ståa på hytta. Den har også mye enklere meldingsspråk, og ikke koder, som gjør den mer logisk å kommunisere med. Ved installasjon er den også mye enklere- den søker selv opp og knytter kontakt med alarm, strømbrytere og eventuelle varmeovner som skal starte opp, det går av seg selv. Enheten leveres helst med fast abonnement, slik at man alltid har tilgang via mobil og via internet til hytta si. Når det gjelder oppvarming av hytta før man kommer presenterer Sunwind på messa også en laserkamin for paraffin, som ikke trenger pipe, til rask oppvarming av hytta. Julenissens mareritt.

 

 

 

 

Vakuumtoalett uten tank

 Med en ny komposteringsenhet tørker man avløpsvann fra vakuumtoalettet.


En ny komposteringenhet og tørke for avløp fra vakuumtoalett vises også fram på messen. Den er ment som et fullgodt alternativ der man ikke ønsker tank eller der det er vanskelig å komme til med tankbil for tømming. Den nye tørken er drevet av elektrisitet, og tørker og komposterer avløpsvannet, med innebygget termostat som slår seg av når selve komposteringen begynner å lage egen varme. Ifølge Sunwind vil man kun behøve å tømme en av de to komposteringskammerne etter ca 200 spylinger, som ved en vanlig hytte vil tilsvare å tømme den luktfrie komposten en gang pr år.