Interessen for fritidseiendom forventes stigende i tiden fremover. Foto: ©iStockphoto.com/Jorgen Udvang

- Det er tydelig at folk har begynt å tenke sjø og fritid. Det fine været vi har hatt bidrar til å endre fokus fra vinter og fjell til sommer og sjø, sier Anette Vindum hos Privatmegleren, som kan fortelle at det ikke er så mye å velge mellom ennå, men på Tjøme og Nøtterøy er det kommet nye objekter.
- For de som er tidlig ute er jo fordelen at man faktisk får hele sesongen i ny hytte og virkelig kan få mest mulig ut av kjøpet sier hun.
Tendensen bekreftes fra Sørlandet ved Roger Sørlie fra Exbo, som regner med at sesongen starter for fullt om 3-4 uker. –De store prospekttilbyderne ønsker dessuten å vente litt til med å gå ut, sier han.



I begynnelsen
Vindum la forrige uke ut 4 eiendommer ved sjøen for salg, og det har vært bra besøk på nettsiden og ett titalls henvendelser. Så tendensen ser bra ut, erfaringsmessig er været av stor betydning. Ikke bare med tanke på om man vil reise for å se eiendommer, men også for å vise frem. - Sol og klart vær bringer jo frem feriefølelsen og setter eien¬dommen i sitt rette element, da snakker vi ved sjøen og gjerne med utsikt, sier Vindum, som ikke vil uttale seg så mye om salget ennå, for det er ikke ordentlig i gang. Men den om¬setningen som en har tyder klart på at det blir et godt marked i år også.
- Det er en kjent sak at det har vært litt tungt å selge på fjellet i vinter, men det vil nok helt sikkert vise seg annerledes ved sjøen. Det er jo faktisk et annet marked vi snakker om - tilbudet er mindre og etter¬spørselen stor. Man vil jo aldri se utbygging maken til fjellheimen ved kysten, sier Vindum.
- Det ser foreløpig ut til at markedet i år ikke skiller seg vesentlig fra fjoråret, verken på antall hytter for salg eller på interessen. Salget så langt i år er vel også relativt likt det vi opplevde i fjor. Med andre ord ikke de helt store endringer å melde så langt, sier Flemming Skogen ved Notar i Fredrikstad.