Samtidig er rapporteringen et viktig redskap i videre forvaltning. - Egentlig pussig at ikke flere sender inn fangstrapporten, sier Terje Fjellheim i Åfjord fjellstyre. Kun 10% av de som jaktet i Åfjord statsallmenning har svart etter 2. gangs purring. Det gir ikke særlig godt grunnlag for å si noe fornuftig om 2007.

Dessverre er ikke jegerne i Åfjord spesielle i så måte. Det er generelt vanskelig å få folk til å rapportere fangstresultatet. De fleste tilbyderne på inatur.no, utenom Statskog, ønsker at jegerne skal melde fangsten inn via linken "send fangstrapport". Linken finner du på samme sideoppslaget hvor du kjøpte kortet online. NB. For å sende inn fangstrapport må du være pålogget som bruker på inatur.no. Hvis du ikke er registrert, kan du gjøre det via linken brukerregistrering.

Statskog ber om fangstrapport på e-post
Jegere som har jaktet hos Statskog bes sende fangstrapport på e-post til friluftstorget@statskog.no. Oppgi navn på eiendommen, antall dager du har jaktet, sett vilt og felt vilt (antall og type). Send også inn fangstrapport dersom du ikke har felt eller sett noe.

Fangstrapport til grunneier vs jaktrapport til SSB
Ovennevnte fangstrapport gjelder rapporteringen til grunneier og må ikke forveksles med jaktrapportering til Statistisk Sentralbyrå (SSB). Elektronisk jaktrapportering til SSB åpner 1. mars. Alle som har løst jegeravgift for jaktåret 2007/2008 må rapportere, uansett om man har jaktet eller ikke.

www.inatur.no