Tekst: Tom Brodin Foto: Privatmegleren

Hytta, som ble bygd i 2003, er tegnet av Finn Sandmæl. Og ikke unaturlig, når prislappen er på 45 millioner kroner, er «luksusfaktoren meget høy», som det står i annonsen på finn.no.

Meglerbilde 45 mill Geilo
Eventyrlig luksus på kjøkkenet

Inneholder det meste

På 625 kvadratmeter fordelt på tre plan er det plass til noe luksus, som innendørs svømmebasseng med motstrømsaggregat, boblebad både ute og inne, velværeavdeling, fem peiser, seks soverom, fem lekre bad, spesialbygd vinkjeller med elektronisk temperatur- og fuktighetsstyring og badstue med fjellutsikt. Ifølge meglerne Miguel Sørholt og Hege Moen hos privatmegleren er det tekniske rommet i underetasjen «det reneste Dovregubbens Hall».
Meglerbilde Geilo 45 million
Eventyrlig luksus på soverommet

Kostpris

Da investor og tidligere eier av Scandinavian Beverage Group, Steinar Mikkelsen, forsøkte å selge hytta for 60 millioner i 2009 uten å lykkes, skrev Dagens Næringsliv at den hadde kostet 45 millioner å bygge. Altså er den nå lagt ut til kostpris, uten at det er tatt hensyn til bortimot ti års prisstigning.

Dyrest på finn.no

Skarvegløtt er den dyreste eiendommen, og den nest dyreste totalt, som ligger ute som hytteeiendommer på finn.no for øyeblikket. Bare eiendommen Tåtøy, som utgjør det meste av øya Tåtøy sør for Kragerø er dyrere. Den har en prislapp på 50 millioner kroner, men er ikke sammenlignbar siden prisen inkluderer 71 festetomter og 22 ubygde hyttetomter, i tillegg til at 15 tomter er regulert til boligbygging. Og på den andre siden av Geilo er det mer eventyrlig hytteluksus til salgs - til halv pris.