Det sier kommunikasjonssjef i Norsk Luftambulanse, Siv Tonje Solfjeld, til Varden.

Fra fredag 30. mars til mandag 9. april vil Norsk Luftambulanse derfor ha ekstra beredskap med legehelikopter stasjonert på Rauland i Vinje.

Les også: Livsviktig at du vet hvor du er

Faste og reisende

– I påsken er det mange som er på farten og mange som bruker naturen. Vi er opptatt av tryggheten for både fastboende og tilreisende til området og vil styrke den ordinære beredskapen med et ekstra helikopter, sier generalsekretær Åslaug Haga.

I kommunene som ligger i 20 minutters flytid fra Rauland, bor det 30.000 mennesker. Antallet innbyggere fordobler seg i påsken, minner organisasjonen. Den ekstra beredskapen får ingen offentlig økonomisk støtte, og Norsk Luftambulanse er avhengig av finansiering ved hjelp av bidrag fra medlemmer, privatpersoner og næringsliv. Til sammen trenger organisasjonen i overkant av en million kroner for å finansiere beredskap med legehelikopter og mannskap døgnet rundt i ti dager.

Les også: Her er tipsene for et sikkert hytteliv

Bidrag på 150.000

Vinje kommune stiller opp med kontaktnett og ressurser for å legge til rette for påskebasen.

– Vi har allerede fått lovnader om bidrag på 150.000 kroner fra lokalt næringsliv, og har god tro på at vi skal kunne skaffe de nødvendige midlene, sier Haga.

Ekstraberedskapen på Rauland styrker luftambulansekapasiteten for befolkningen i hele Sør-Norge. Påskebasen vil kunne avlaste travle baser som Ål, Arendal, Stavanger og Bergen, slik at disse i mindre grad må velge mellom samtidige oppdrag.

 

Les også. Behandling mot frostskader og nedkjøling

 

Besøk Hytteavisens facebook-side