- Jeg har ikke opplevd noe lignende. I tillegg er det den desidert største sjøørreten jeg har fått. Og jeg har vært i elva siden 1982, sier den entusiastiske fiskeren til Avisa Nordland.

Det var 7. august i år at rekordfangsten ble tatt på land på utradisjonelt vis.

- Jeg sto nede ved Langstibergan, som er nesten i Tvervika. Jeg fisket med flue og hadde nettopp fått en fin sjøørret på 3,9 kilo. Da hørte jeg en stor ørret slo i vannet foran meg. Jeg forsøkte å fiske på den, men da jeg kastet ut flua kom den mot meg.

- Den svingte rundt meg. Jeg forsøkte å få tak i sporden, men klarte ikke å ta den opp. Ørreten svømte ut igjen, men kom tilbake rett mot meg i en slak høyresving. Jeg fikk hjelp av en kompis som kom ned i elva, men ørreten svømte mellom beina hans og mot meg. Jeg løftet den ene foten og satte den ned rett over nakken. Deretter stakk jeg den med kniven i hjellene. Den snudde seg med buken i været. Jeg løftet den opp og sa bløgg! til kompisen. Dermed var kampen over.

Jack Ivar Svendsen, som til daglig jobber på krimvakta i Oslo, og som tv-seerne kunne stifte bekjentskap med tidligere i år, har hatt permisjon fra jobben og vært et år på Svalbard. Han og samboeren har kjøpt prestegården i Beiarn og kombinerer ferie med fiske i elva.

-Jeg fisker mest på sjøørreten. Synes den er bedre matfisk enn laksen. Men i år har det vært dårlig. Mens jeg tidligere år har vært opp i 250 ørreter i løpet av sesongen, er det blitt langt under 100 i år. Men 7,5 kilo er den største sjøørreten jeg har fått, selv om jeg brukte armer og bein for å få den på land, sier Svendsen som altså klarte et lignende kunststykke for 15 år siden. Da fanget han en havørn med nevene i samme området. (ANB)