Det var ikke mange tilhørere på møtet nå rett oppunder jul, men ordføreren kjenner seg ganske sikker på at de aller fleste vil være positive til de ambisiøse planene i sørlendingenes største skidestinasjon øverst i Setesdal.

Borti fire millioner pr leilighet

Ordfører Jon Rolf Næss kalte det årets julepresang da han fikk se tegningene for det nye bygget.

Bygget vil koste rundt 200 millioner kroner og inneholde femti, seksti leiligheter som vil legges ut for salg.

NRK opplyser at Brødrene Reme Gruppen og Andersen Holding står bak planene. Sistnevnte selskap er representert av Per Gunnar Andersen som eier både Hovden Høyfjellshotell og Hovdestøylen.

Ser likevel muligheten for kritikk

- Kommunedelplanen som vi ble enige om tidligere i år, åpner opp for utbygging og næringssatsing, så det er helt i tråd med det vi ønsker, uttalte han.

Men han utelukket ikke kritikk.

- Det er klart at det vil være kritiske røster, og det er jo slik det skal være når så store planer introduseres.

Vil sette Hovden på kartet

Prosjektutvikler Roald Reme i BRG mener at Hovden trenger et spektakulært bygg, og at det var en av grunnene til at de tenkte i høyden i stedet for i bredden.

Han innrømmer at han aldri i sine 20-30 år i bransjen har opplevd ikke å få reaksjoner på slike bygg, og at en slik dramatisk utbygging vil være til skade for noen.

- Uansett hvordan bygget ser ut, er det alltid noen som reagerer negativt, sa han til NRK, og la til at de får satt Hovden på Norgeskartet. Han håpet at politikerne mener det samme.

Kaster lange skygger

Bygget vil bli liggende slik at det vil skygge for mange hytter i området rundt.

På spørsmål fra NRK om bygget vil skygge for mange hytteeiere, svarer Reme at de vil utarbeide skyggediagrammer sammen med arkitektene og få en løsning.