Hendelsen vil bli drøftet både ved Statsministerens kontor og Politidirektoratet.
Det frekke tyveriet skjedde på hytta i Horten St. Hanshelgen. En 47-åring fra Holmestrand stakk av med blant annet klær og solbriller, og kjørte så av sted i parets bil. Mannen har tilstått, og bilen og de andre stjålne tingene er kommet til rette.

Ulåst dør
Lørdag morgen oppdaget finansministeren at det hadde vært noen inne i hytta. Tyven hadde tatt seg inn i hytta gjennom en ulåst dør. Hjulspor viste at han hadde kjørt gjennom en rosehekk for å komme seg vekk fra åstedet.
Mandag kom politiet på sporet av familien Halvorsens stjålne Peugeot, og la seg på hjul. Da forsøkte tyven å stikke av, men han ble stanset i Tjodalyng etter en kort biljakt.
-Han har erkjent tyveri i hytta og bilbrukstyveri. Han hevder å ha vært alene om tyveriet, sier politiinspektør Olaf R. Kløvstad til Tønsbergs Blad.

Taust om sikkerhet
Alle de stjålne tingene skal ha kommet til rette. I en pressemelding opplyser Finansdepartementet at mobiltelefonen til finansministeren ikke ble stjålet.
Verken Kristin Halvorsen eller mannen vil si noe om hendelsen.
-Det har jeg absolutt ingen kommentar til, sier Kristin Halvorsen til NTB onsdag.
Heller ikke Politiets sikkerhetstjeneste vil si noe om hendelsen eller om sikkerheten rundt finansministeren.
Avdelingsdirektør Henning Henriksen ved Statsministerens kontor (SMK) vil heller ikke kommentere sikkerheten for statsrådene. Overfor Tønsbergs Blad medgir han imidlertid at hendelsen vil bli drøftet, både i SMK og i Politidirektoratet.
Saken etterforskes av Vestfold politidistrikt. (©NTB)