- De aller fleste jegerne liker følelsen av å ha terrenget for seg selv, mener Harald Kvam i Gran almenning. – Nå er tiden inne til å være ute. Benytt muligheten mens det fremdeles er fremkommelig, det vil si før de første snøfallene. Overnatting er heller ikke noe problem. Ta kontakt på telefon, så skal vi finne ledig plass til deg, sier Kvam.

I Gran almenning er det storfugl som gjelder. Bestanden er god og bedre enn i fjor. Tilbakemeldingene på antall sett og felte orrfugl tyder på at også denne bestanden er stabilt god. - Trenger du gode råd, ta kontakt oppfordrer Harald Kvam. Han er godt kjent i området og har mange års erfaring med støkkjakt på storfugl. Råd om hvor det kan lønne seg å dra, deler han gjerne.

Bruk inatur.no og se menyen jakt for flere tilbud og online kjøp. Les infosider blant annet for tips og råd om bestand og terreng, for leie av hytter og for kontaktinformasjon.

Aktuelt: Oppdatert småviltjaktrapport Statskog Sør-Norge

Jaktsesongen varer riktignok ikke helt til påske, men ennå er det lenge igjen. I år er det en usedvanlig mild høst, noe som gir rom for fortsatt fin småviltjakt.

Fristende. Gran almenning i Oppland, ett av mange populære jaktområder som selger jaktkort på inatur.no.

Tekst: Marianne Tveito
Kilde: Inatur.no