Foto: Finn.no

Fire interessenter snuser i øyeblikket på Røkke-arkitekt Finn Sandmæls hytte i Oppdal. For noen dager siden kom det inn et bud på 8 millioner kroner. Prisantydningen er stadig 20 millioner.  

Eiendomsmegler 1 overtok i januar ansvaret for salget av den svært spesielle eiendommen til kjendisarkitekten. Prisantydningen er opprettholdt, og i forhold til den er et bud på 8 millioner kroner å betrakte som et rent skambud, mener administrerende direktør Kjetil Reinsberg i Eiendomsmegler 1 i Trondheim.

- Er det realistisk å opprettholde en slik prisantydning?

- Det gjenstår å se. Dette er en fantastisk eiendom. En slik har aldri tidligere stått til salgs og kan ikke sammenliknes med noe som har vært i markedet tidligere. Derfor kan den være vanskelig å prise, sier Reinsberg til hytteavisen.no.

Han mener også det ligger i sakens natur at det vil ta tid å selge ei slik hytte. 

Prisrekord i Oppdal ble i følge lokalavisa Opp satt i fjor da ei hytte i Gjevilvassdalen ble solgt for 9,8 millioner kroner. Sandmæl-hytta er på 320 kvadratmeter bruksareal og har dessuten anneks, garasje og badehus med boblebad og badstu.

Kjendisarkitekten har blant annet tegnet Kjell Inge Røkkes hytteslott i Oppdal. Han bygde i 1991 sin egen hytte i nærheten av tomta Røkke senere kjøpte. Det er sviktende helse som gjør at Sandmæl nå må selge.

– Jeg har blitt 65 og selger fordi jeg snart ikke kan gå i en trapp lenger, sa Sandmæl til OPP da hytta ble lagt ut for salg i fjor høst. Han har gitt form til hus og hytter til en rekke kjentfolk, blant dem milliardær Olav Nils Sunde, tv-kjendis Hallvard Flatland og hotellkongen Arthur Buchardt.

Andre perler
Men kandidater til dyre hytter i Oppdal har alternativer til Sandmæls unike eiendom. Nylig ble et helt småbruk og hyttetun i Hornlia lagt ut for salg med prisantydning 5,8 millioner kroner. Eiendommen består av 4 gamle restaurerte tømmerbygg fra slutten av 1800 tallet, med historie fra Oppdal, Rennebu og Soknedal.
Hovedhuset er oppført i 8" tømmer og kommer opprinnelig fra et gårdsbruk i Drivdalen. Alle bygg er plukket ned fra sin opprinnelige tomt og satt oppe igjen i Hornlia.