Foto: Jim Kristensen, Statskog 

Dette og neste år skal prosjektet bruke rundt to millioner kroner til innkjøp av fiskeutstyr til den oppvoksende slekt. Interessen for fritidsfiske har vist seg sterkt fallende blant barn og ungdom. Dette tiltaket skal vekke interessen for denne fine fritidsaktiviteten, sier prosjektleder Torkel Skoglund til hytteavisen.no.

Inspirerende 
- Vi ønsker at flere barn og unge skal oppleve gleden ved fritidsfiske og friluftsliv. I denne målgruppen har vi over tid sett at interessen har vært dalende for fiske, men de fleste som forsøker seg på denne aktiviteten liker den. For oss som arbeider med dette prosjektet er det inspirerende å se den gleden barna viser. En utfordring framover er å få foreldrene til å ta barna med på tur, sier Skoglund.
 
 
 Grønt apotek         
Initiativtakerne er overbevist om at de som trekkes til friluftsliv og fiske takler livet bedre. – Vi snakker om ”det grønne apotek”, om aktiviteter som virker forebyggende mot mange potensielle helseplager og andre problemer, sier Skoglund. 
 
 
Fiskelykke-prosjektet er det mest omfattende rekrutteringsopplegget hittil. De som hittil har fått fiskeutstyr er barn i alderen 10-15 år. Det er gjennom kunngjøringer i lokalavisene og gjennom nettstedet www.godtur.no at man rekrutterer de glade mottakere til gaven.

GodTur er Norges nyeste og største friluftsportal. Dette er en ikke-kommersiell side som skal inspirere folk til å dra på tur. GodTur er et gratis flott planleggingsverktøy for alle som er glade i friluftsliv, ikke minst  hyttefolk.