Highlight for Album: Webbilder - Einar
Flere av tilbudene er tradisjonsrike førjulsturer som har vært arrangert i flere år, men aldri før har det vært så mye å velge i som i år.  Her er toppturer til den første puddersnøen, skiturer, stemningsfulle fakkeltog og eventyrstunder rundt bål i mørke skogen. DNTs kommunikasjonsjef, Merete Habberstad er stolt over det brede tilbudet og syns det er en flott avslutning på et år med mye aktivitet og medlemsrekord. 

 - Vi har til og med måttet sette opp ekstra avgang på enkelte turer. Det er tydelig at mange lar juleforberedelser hvile litt og stikker av til fjells eller skogs enten med familie, kjæresten eller med gode venner. Dette er en avslappende og veldig sosial setting for en førjuls eller romjulshelg.   Det er viktig å ta seg tid til naturopplevelser på denne tiden av året. Lyset er nydelig og det er en fin tid å oppleve både nordlys og stjernehimmelen.

Høy kosefaktor

Flere fjellområder melder om gnistrende vinterføre. Kortere og kalde dager gjør det ekstra godt å komme fra til hytta. Så er da også kosefaktoren høyere på månedens turer. Mange av turene oppfordres deltakerne til å ta med seg god mat til felles førjulsmiddag.

I programmet burde det være noe som passer enhver, både travle småbarnsforeldre, ungdom og andre som er klare for friske naturopplevelser.
Barnas Turlag  lokker med nisseturer og luciafeiring i skogen. Juletrehogst i skogen hører også med blant de populære tilbudene. Mange steder i landet avslutter Barnas turlag turåret med bålttur og kos. Hjemmeværende mødre og fedre kan ta med seg minsten på trilleturer i marka. Les mer om turen til Barnas turlag her...

DNT-ung inviterer ungdom til sosiale hyttehelger og til å teste puddersnøen. De arrangerer også skiinstruktørkurs, grunnkurs i Nordisk skileik, og snowboardinstruktørkurs. les mer om DNT-ungs tilbud her

DNT-fjellsport

For erfarne brevandrere frister det kanskje med bretur og julemat på Hardangerjøkulen. Med utsikt til breen kan man starte dagen på Demmevasshytta allerede neste helg. Eller man kan dra på topptur til Kvaløya. Les mer om DNT-fjellsports tilbud her....

En oversikt over det meste av  DNTs tur og kurstilbud finner du her... 

Hyttetur i romjulen
DNT har 450 hytter landet rundt. Blant de betjente hyttene er det bare Haukeliseter som er åpen, men de flere hundre selvbetjente hytter står klar for romjulsgjester. Husk DNTs standardnøkkel og sjekk gjerne med din lokale turistforening  før du legger ut på tur.

I hytteoversikten finner du åpningstider og annen nøkkelinformasjon.