Foran skjema på Golsfjellet
Med drøye hundre tomter totalt er Bualie å regne som et lite og trivelig hyttefelt, med tomter i skrånende høyfjellsterreng mellom 900 og 1.000 m.o.h., med skiheis rett i nærheten, mange preparerte skiløyper og umiddelbar nærhet til fjellets natur.
-Ja det har gått veldig bra, vi har på under tre år solgt over halvparten av tomtene, og selger vi et titalls tomter i året fremover er vi fornøyd, selv om et godt antall folk på visning i sommer tyder på at vi kan gå høstmørket lyst i møte, sier grunneier og utvikler Lars Slettemoen ved Bualie.
 

Golsfjellet vinterstid. Foto: Bualie.no

For de fleste er Golsfjellet et velkjent område, med gode muligheter for naturopplevelser og mange tilrettelagte aktiviteter både vinter og sommerstid. Her finnes gode fiskevann, golfbaner, ridemuligheter, aking osv osv. Og skulle man ønske seg en svingom eller en handletur er det både hoteller, fjellstuer og Gol sentrum i nærheten.
- Det ser ut til å være et stort behov for hytter her oppe, Golsfjellet er populært, og det føles også litt godt at de typiske spekulantene ikke lenger er på visning, vi vil gjerne ønske flere godtfolk velkommen til Golsfjellet, sier Slettemoen.

I Peer Gynts rike
Enten man er ski-trekker eller natur-elsker, med tykk eller tynn lommebok vil det være mulig å finne et sted som passer hos Hyttedrømmen, som er et felles salgsapparat for fem hyttefelt på forskjellige steder i Gudbrandsdalen.
- Det har vært litt stille nå, og det må jobbes mer pr. salg, forteller Johan Georg Johnsen ved Hyttedrømmen, som byr på tomter og hytter i områdene Gålå, Skeikampen, Nordseter, Espedalen og Gausdal Vestfjell. Midt mellom Rondane og Jotunheimen er man godt plassert i et tradisjonelt fjellområde med både gode snøforhold, godt utbygde steder for ski-glede og ideelle forhold for jakt og fiske.

Sommer i Tiurlia. Foto: hyttedrommen.no


- Det er jo alltid litt stille sommerstid, men vi regner med at høsten vil bringe flere kunder, selv om det nok en god stund til vi igjen kommer til å se de siste årenes store aktivitet, sier Johnsen. Men fordi disse utbyggingene startet opp i god tid er og de grunnleggende kostnader tatt. Fremover handler det nå om å fylle opp med flere lykkelige kunder, og Johnsen er trygg på at den gode beliggenheten i fjellnorges hjerteland vil sikre flere kjøpere, som hovedsaklig kommer fra Oslo, Akershus og Romerike.

Selger godt på utlandet
- Vi har ved siden av innlandet satset langsiktig mot det tyske markedet, og knyttet til oss tyske statsborgere som sjøl har hatt hytte her i en årrekke. Ser vi på hvem som har kjøpt hytte i år har nok tyskere bidratt sterkt til at vi hittil i år kan notere vårt beste år, forteller Knut Martin Felle hos Havrefjell Hyttene. Felle tilbyr arkitekttegnede hytter i Nissedal kommune. At hyttefeltene ligger ved et statseid naturområde på 140,000 dekar, over tregrensen og bare en drøy halvtimes kjøring til kysten har nok også bidratt til at stedet fortsatt holder stand som populært.
- Vi selger tomter og arkitekttegnede hytter i en nøktern tradisjonell stil, og tiltrekker oss nok mer naturinteresserte, klassiske hyttefolk heller enn skitrekk-entusiaster, sier Felle. I skogene og heiene omkring finnes 1750 vann og elver, mer enn et vann pr fastboende, og området har gode vilkår for kanopadling, båtsport og fiske og med et flott skiterreng vinterstid. Hyttefeltene ligger i tilknytning til stedet Felle, der det bor det ca. 130 personer, med landhandel, veikjøkken, idrettsbane og lysløype. - Vi er to år på rad blir kåret til beste eiendomsselskap av tyske Bellevue, et anerkjent rating-byrå for fritidseiendommer, med svært høy status i Tyskland, det har nok også hjulpet oss til å få interesserte kjøpere, sier Felle til Hytteavisen.

for ytterligere info se
www.hyttedrommen.no
www.havrefjell.no
www.bualie.no