Dette betyr en prisvekst for fjerde året på rad.

Også antallet solgte hytter har gått opp  med 3 prosent til 4.104, leser vi i en pressemelding fra Eiendom Norge.

På topp

Ringsaker – hvor vi finner Sjusjøen, Trysil, Krødsherad og Sigdal, med Norefjell og Haglebu, er på omsetningstoppen. De høyeste medianprisene oppnås i Øyer – med Hafjell, Hol – med Geilo, Ustaoset og Haugastøl, og Flå.

– Enkelte områder har hatt en markant økning i antall omsetninger sist år, dette gjelder spesielt kommunene Ringsaker (Sjusjøen m.fl) og Øyer (Hafjell m.fl.). Det er spesielt på Østlandet stor konkurranse mellom de ulike destinasjonene om kjøpernes oppmerksomhet og vår statistikk viser store forskjeller i utviklingen i antall omsetninger i ulike områder, sier administrerende direktør Christian Vammervold Dreyer i Eiendom Norge.

Slalåm slår langrenn

Mens fjellhytter ved langrennsdestinasjoner steg med 3,9 prosent, gikk det enda bedre for hytter ved alpinanlegg. De steg med 5,5 prosent.

– Den sterke prisutviklingen i markedet for fjellhytter forsetter for fjerde år på rad etter de noe svakere årene i 2013 og 2014. Hyttemeglerne har meldt om stor aktivitet gjennom året, og det inntrykket bekreftes av statistikken, sier Vammervold Dreyer i Eiendom Norge.

Typisk

Bildet vårt er hentet fra Finn og viser ei hytte på Fagerhøy i Sør-Fron kommune. Den har en prisantydning på 1.890.000 kroner. og lander til slutt kanskje på den typiske fjellhytteprisen på 1.875.000 kroner.

Da har vi tatt hensyn til at de fleste hyttene selges noe under en litt for optimistisk prisantydning. 1,1 prosent under, viser statistikken.

Tar litt lengre tid

– For sesongen 2018/19 er det rekord i antall omsetninger, og vi ser foreløpig ingen tegn til at interessen for å kjøpe fjellhytte vil dempes. Mange husholdninger går med planer om å realisere hyttedrømmen og gjør det, noe både våre tall og tallene for bygging av nye hytter viser.Gjennomsnittlig salgstid har økt fra 84 til 91 dager, noe som likevel er mye bedre enn i 2015, da det gikk tregest.

Sirdal, med 46 dager, er raskest, mens i Krødsherad, Sigdal og Ringebu er oppe i 118 dager.