215 søkere meldte seg til de 21 tomtene i Vuorašjávri  og 242 ville ha gratis tomt i Geaπgejávri. Her finner du vinnerne.

Vuorašjávriligger i enden av fylkesvei 2 i Kautokeino kommune, ca en mil øst for Kautokeino, ved bygda Avzzi. Det er ferdig utbygd vei til hytteområdet. Infrastrukturutbygging i tilknytning hytteområdet er lagt opp til selvkost. Tomtekjøper betaler bare egenandelen. Tomteprisen er på rundt 115.000 kroner. Til Vuorasjavri er det bygd en vei på ca en kilometer fram til hytteområdet.  

 Geadgijavri hytteområde ligger nært riksveien og har derfor lave veikostnader. Tomtene her har en pris på rundt 50.000 kroner.
 
Alta-aksjonene rundt 1980 er den direkte foranledningen til Finnmarksloven og Finnmarkseiendommen. Etter Alta-aksjonene ble det gangsatt et politisk utredningsarbeid som ble sluttført ved lovvedtaket i Stortinget 17. juni 2005 om Finnmarksloven.
Formålet med Finnmarksloven er å legge til rette for at grunn og naturressursene i Finnmark forvaltes på en balansert og økologisk bærekraftig måte til beste for innbyggerne i fylket og særlig som grunnlag for samisk kultur, reindrift, bruk av utmark, næringsdrift og samfunnsliv.