Foto: Jan Olav Bollmann, illustrasjonsbilde www.bildebase.no
Både ordfører Per Hotvedt Nielsen (Frp) og Høyres leder Anne Mitsem Borgersen understreker at de kun vil tillate nye hytter i de områder som i kommuneplanen allerede er avsatt til hyttebebyggelse.
Saken er aktuell i forbindelse med revisjon av kommuneplanen. Dette arbeidet pågår akkurat nå. Ordføreren går heller ikke av veien for å øke maksimumsstørrelsen for hytter i strandsonen fra 90 til 120 kvadratmeter. Det er Høyres leder mer skeptisk til, skriver tb.no

Når det gjelder større hytter i strandsonen vil ikke Tjøme-ordføreren lytte til signaler fra verken tidligere borgerlige eller sosialistiske regjeringer om at strandsonen, spesielt i Oslofjorden, skal vernes mest mulig mot ytterligere utbygging. Hotvedt Nielsen på sin side ser for seg en miljøgevinst ved å si ja til større hytter.
– Vi bruker nå store summer på utbygging av vann- og kloakknettet i Tjøme kommune. Vi vil tillate hytter å koble seg til dette. Det vil for det første gi oss en god finansiering av denne viktige utbyggingen, og vi vil få en stor miljøgevinst ved å la hyttene koble seg til. Målet er at det skal bli slutt på at kloakk renner ut i sjøen rundt Tjøme. Her skal det bli helt rent. Kloakken skal pumpes til renseanlegget i Bekkevika. Hvis hytteeierne vil være med på dette, må vi tillate at de får lov til å utvide hyttene, slik at de får plass til moderne bad og toalett, sier Tjøme-ordføreren, skriver tb.no


Også Anne Mitsem Borgersen, som er leder for hovedutvalget for plan og miljø, ser behovet for utvidelse av hytter i strandsonen for å få plass til moderne sanitæranlegg.
– Fra tid til annen er dette en problemstilling vi står overfor i hovedutvalget. Noen ganger mener vi at hytteeierne må kunne klare å få på plass sanitæranlegg innenfor en hytte 90 kvadratmeter. Andre ganger sier vi ja til en utvidelse på rundt 10 kvadratmeter, fra 90 til 100 kvm, for å få dette i orden. Men at vi på generell basis skal øke maksimumsstørrelsen på hytter i strandsonen fra 90 kvm til 120 er jeg mer skeptisk til. Dette har vi ikke diskutert i Høyres gruppe, sier Anne Mitsem Borgersen, skriver tb.no

Hytter

Når det gjelder å tillate nye hytter innenfor etablerte hytteområder i kommunen, er Frp-ordføreren og Høyre-lederen helt enige.
– Vi har ingen motforestillinger mot utfyllende bebyggelse innenfor kommunens hytteområder. Der hvor det er plass flere hytter bør vi si ja. Der det er naturlig og fornuftig med en fortetting vil vi si ja, sier Anne Mitsem Borgersen.
– Gjelder dette også fradeling av nye tomter?
– Ja, også fradeling av nye tomter hvis det er aktuelt, sier Tjøme-ordføreren.
Her presiserer Høyres leder at man må se nærmere på bestemmelsene når forslaget til ny kommuneplan skal behandles.
Begge er helt enige om at det ikke er aktuelt å tillate nye hytter i strandsonen, skriver tb.no