Så langt i påsken er det flere skader enn i fjor.
– Det som har utpekt seg så langt i påsken er flere skader i alpinanlegg. Det dreier seg særlig om brudd og forstuinger, samt kuttskader, opplyser vaktleder Hilde Hallerud ved Røde Kors’ Informasjonssentral på Golsfjellet til NTB.
Mandag fikk Røde Kors innrapportert 84 skader fra hele landet, mot 57 på samme dag i fjor.
Hjelpekorpset ble utkalt i forbindelse med to skred mandag, ett i Møre og Romsdal og ett i Rogaland.

17-åring skadd
En 17 år gammel jente fra Sauda ble nedkjølt og medtatt da hun ble tatt av et snøskred og lå under snømassene i cirka 10 minutter. Jenta ble gravd fram av sin 18 år gamle turkamerat som klarte å komme seg ut av snømassene. Begge var utstyrt med peileutstyr og 18-åringen brukte dette aktivt for å finne igjen jenta i raset.
Begge ble fløyet med Sea King-helikopter til Stavanger universitetssjukehus. Sykehuset opplyste til NTB mandag kveld at jenta er lettere skadd og at tilstanden er stabil.
Politiet og Røde Kors-mannskaper karakteriserte stedet der raset gikk som svært rasfarlig og utstabilt. Rasstedet ligger rett overfor alpinanlegget i Sauda. En lavinehund søkte gjennom raset uten at det ble gjort funn som antydet at det kunne være andre personer inne i raset.
Det andre skredet mandag gikk i Stordal i Møre og Romsdal. Tre personer ble meldt savnet, men ble seinere funnet i god behold.

Varme klær
Røde Kors oppfordrer folk i påskefjellet til å kle seg etter forholdene og ha med ekstra og riktig utstyr i sekken.
– Det kan være kaldere enn man tenker, og været endrer seg fort. Vi ber også folk være svært oppmerksom på skred og unngå bratte hellinger og heng.
Røde Kors er i disse dager i akselererende beredskap. Innen torsdag skal 2.000 hjelpemannskaper bemanne 170 vaktsteder over hele landet. Mandag var i underkant av 100 av vaktstedene bemannet. (©NTB)