forsberg_640x416
En meget godt fornøyd Henning Forsberg forlot planutvalgets møte. Tor Prøitz (H), med ryggen til, kjempet hardt imot klarsignalet. (Foto: Trond Thorvaldsen)

Arbeiderpartiet og Fremskrittspartiet sikret i går flertall for igangsettingstillatelsen for de første hyttene i sjøkanten i Husebukta (Hankø), melder Fredriksstad Blad.

Men Tor Prøitz (H) mener bestemt at siste ord i denne saken ikke er sagt. Han prøvde først å få saken utsatt, og da det ikke gikk, stemte han etterpå imot igangsettingstillatelsen sammen med Bymiljølista og Folkets Stemme. Det er allerede varslet at utbyggingsmotstanderne vil klage til fylkesmannen.

LES OGSÅ: Varsler rettssak om Husebukta

– Det forundrer meg om ikke fylkesmannen mener noe av det samme som meg. Og jeg tror også Harald Zwart kommer til å følge opp trusselen om rettssak for å stoppe prosjektet, sier Prøitz etter avstemningen i planutvalget.

Hotelleier Henning Forsberg, som er med på utbyggingen, satt på tilhørerplass i planutvalget. Han forklarer at det har vært en usedvanlig lang og tung prosess.

Skaff oss flere Facebook-venner - vinn flott premie

– Det er godt at noen politikere er rakrygget og står for det som ble sagt for ti til 15 år siden, sier Forsberg til FB. Forsberg sier han ikke tror rettssaken som utbyggingsmotstanderne har varslet, vil påføre prosjektet noen forsinkelse.

Kart_hankoe
Her på Hankø i Østfold står striden.

Ville ha mer undersøkelser

I Husebukta har problematikken rundt utleie og privat bruk av hyttene vært sentralt.

LES OGSÅ: "Snipp, snapp, snute for private hytter i Husebukta"

I går argumenterte Tor Prøitz med at han satt med informasjon som han mente ga grunn til å få saken utsatt for nærmere undersøkelser. Prøitz fryktet også at det gjennom dispensasjoner skulle bli en ny Tankodden-sak i Husebukta, noe kommunens jurist ikke er bekymret for.

Hardt ut mot parkeringen

Også parkeringsløsningen med at de nye hyttene skal stå på hotellets plasser, som skal leies ut, gikk Prøitz i rette med.

LES OGSÅ: Fylkesmannen godkjenner 40 utleiehytter på Hankø

– I andre saker på Hankø har kommunen stått knallhardt på to p-plasser på fastlandet pr. hytte, sa Prøitz.

Forsberg på sin side sier det er nok parkering til alle.

– Jeg skal skrive et innlegg senere. Jeg er forundret over Høyre, sier Forsberg.

Klikk her for å gå til Hytteavisens Facebook-side