Mona Helle og Hans Olav Lægreid lover mye moro i påsken
Det er bare å legge i vei på Hardangervidda akkurat nå. Det er bra med snø over alt, sør på vidda er det til og med mer enn normalt. Mildværet den siste tiden har heldigvis ikke tæret på snøen, den er heller blitt fastere å gå på. Med styresnø oppå skaren er forholdene helt prima, sier Mona og Hans Olav som smiler om kapp med førpåskesola.  
   De ser særlig fram til påsken i år, for nå kan de tilby gjestene et splitter nytt inngangsparti med god plass til å sette fra seg støvler og sekker. I resepsjonen kan frosne skiturister varme seg ved flammene fra peisen. Deretter venter treretters middag fra Monas gode kjøkken. I klarvær kan man se Hårteigen fra spisesalen.

 

God plass i selve påsken

– Har du fortsatt ikke lagt påskeplaner, er det god plass hos oss, sier Hans Olav og Mona. - Men vent gjerne til etter palmehelgen. De senere årene har det vært smekk fullt til et par dager ut i påskeuka. Mange starter på Finse helt i starten av påsken og kommer hit i flokk. Deretter har vi mye ledig kapasitet. Så hvis du vil være sikret rom og god plass i peisestua i selve påsken, kan du trygt legge turen til oss, oppfordrer bestyrerparet. Påskeaften blir det både påskeskirenn, hoppkonkurranse, og dans til felespill. Også after ski hører med, det foregår i mjølkeselet, ei lita steinbu like ved hytta. – Vi lover mye kos og moro, og god mat på menyen. Påskegjestene kan vente seg tradisjonell god fjellkost, med påskelam og andre  godsaker, deriblant eplekake med epler fra Hardanger. 

Det er god plass på vidda og på Rauhelleren - også i påsken.

Rundtur på vidda

Bestyrerparet anbefaler en rundtur som starter på Solheimstulen opp fra Numedal, videre til Mårbu og deretter til Rauhelleren. Siste dag går turen tilbake til Solheimstulen. Du kan også starte fra Ustaoset og gå til Tuva. På godt føre er det mulig å tilbakelegge turen via Hein til Rauhelleren på en dag.  – Legg gjerne inn en eller to ekstra dager på Rauhellern, vi tar med glede imot bestillinger på fast opphold i siste halvdel av påsken, sier Hans Olav og Mona.

Velkommen til Rauhelleren, her er det godt å være, forsikrer Hans Olav og Mona

 

Det er Drammens og Oplands Turistforening som eier og driver Rauhelleren  turisthytte. Hytta ble bygget i 1925, har nå 56 senger og er gjennom mange år blitt oppgradert for å gi medlemmene et bedre tilbud og for å tilfredsstille offentlige krav. Hytta framstår som et moderne anlegg, samtidig som den gamle atmosfæren er bevart.

 

Flere turforslag på Hardangervidda

Hyttene på Hardangervidda

Føreforholdene i fjellet akkurat nå

Utstyr for vinterfjellet

Av Helle Andresen , DNT