Heldigvis for hytteeierne er dette bare et varsel. Rådmannen forklarer for avisa at det vil kreve et nytt vedtak før det virkelig blir alvor. Dermed har de fortsatt litt tid på seg.

Sjokkbeskjed fra kommunen

Ifølge avisa var minst fem av de ti hytteeierne uvitende om at hyttene de kjøpte på Leirgravstulen, var regulert til utleiehytter, før sjokkmeldingen fra kommunen dumpet ned i postkassa i begynnelsen av juni. Dette skulle selvfølgelig både selgeren og megleren ha opplyst om. Sistnevnte har også nektet å utlevere prospektene til Vest-Telemark Blad da journalisten ville vite hvilke opplysninger kjøperne hadde hatt å forholde seg til.

Har hyret juridisk hjelp

To av hytteeierne har allerede engasjert advokat, som har satt fram krav om at Destinasjon Rauland AS må heve hyttekjøpet.

Og, ifølge kjøperne, skal selgeren på et møte den 28. juni, ha innrømt at han ikke hadde informert dem om utleieplikten.

Gjelder flere

Også i et annet område, Tiurtunet, er det flere av eierne, som ikke har visst at hyttene deres er bygd som utleiehytter.

Uheldig for turistkommunen Vinje?

Selgeren hevder overfor avisa at han har arbeidet lenge for å få til en omregulering, og at han allerede i 2010 fikk positive signaler.

Mens kommuneadministrasjonen ser det som svært uheldig for Vinje som turistkommune at det som egentlig skulle vært en stor mengde mulige overnattingsdøgn, ikke er der.