Hedda Hytter holder ennå kortene tett til brystet. Nyheten skal først brettes ut når den nye hyttemodellen blir offisielt innviet som visningshytte på Norsk Hyttesenter. Det skjer under Hyttemessen 20.-23. april.

- Vi slipper ikke noen inn i den nye hytta før på Hyttemessen, humrer produkt- og markedssjef Helge Nordby. Men han lar seg nøde til å bli avbildet foran nyskapningen.

5C7A5291 (1)
Hedda har satt opp to visningshytter av sin splitter nye modell – en på Norsk Hyttesenter og en i Hedalen.

Messegjestene først

Hyttemessen er på sin side glad for at hytteleverandører velger messen når store nyheter skal lanseres.

- Vi gleder oss til at Hedda Hytter skal «avduke» sin nye hyttemodell rett etter påske, sier Per Levik i Hyttemessen as. Messegjestene vil være de aller første som får anledning til å gå rundt i hytta og ta nyskapningen i nærmere øyesyn, forteller han.

Den nye modellen blir utvilsomt en av attraksjonene under vårens store hyttemesse.

- Mange utstillere bruker Hyttemessen til å lansere nyheter. Noen oversikt over disse har vi rimeligvis ikke ennå. Men mye nytt kommer. Også nye utstillere. Hedalen har for eksempel valgt å profilere seg med egen utestand på Hyttemessen. De slår skikkelig på stortromma. En stor og flott gapahuk laget av Arild Bjørnstad er nemlig satt opp som premie i en publikums-quiz.

Morsomt å lage messe

Tore Bjørnstad, den andre i duoen som arrangerer Hyttemessen, fryder seg over interessen.

- Å lage hyttemesse har vel aldri vært morsommere enn nå. Hyttemarkedet koker jo, og Hyttemessen på Hellerudsletta kommer absolutt til å bære preg av det. Fjorårets hyttemesse ble en suksess med rekordmange utstillere og et stort og fornøyd publikum. I øyeblikket har vi like mange utstillere inne som i fjor. Det er vi svært godt fornøyd med, sier Bjørnstad.

- Hvordan er stemningen blant utstillere og leverandører i hyttemarkedet?

- Vi har vel snakket så å si bare med fornøyde aktører. Men det er jo spesielt at noen har takket nei til å være med på messen simpelthen fordi de har for mye å gjøre. Noen har full ordrebok for lang tid framover. Men ingen skal være i tvil: Bredden blant utstillerne blir formidabel på vårmessen, slår Bjørnstad fast.

Ny fra Hedda_5790x3472
- Vi slipper ikke noen inn i den nye hytta før på Hyttemessen, humrer produkt- og markedssjef Helge Nordby.

Interessen for varmen kjølner

Fra så å si alle hold meldes det for øvrig om «all time high» i hyttesalg og -kjøp.

- Fjellhyttemarkedet er blitt beskrevet som «brennhett», og det er det dekning for. Tomteselgere rapporterer om svært godt salg. Nye utbyggingsplaner og hytteområder er blitt lansert hyppigere enn noen gang gjennom denne vinteren. Stemningen er nok preget av gunstige lånerenter, at det er godt med penger blant de hytteinteresserte og av at den internasjonale uroen har fått interessen for å investere i varmen til å kjølne, sier Per Levik.