Snøscooterentusiastene tar kraftig til motmæle mot FRIFOs advarsel mot at folk kjøper hytte i de hundre kommunene som så langt har søkt om å få legge ut snøscooterløyper som del av en forsøksordning.

 - Debatten burde ikke få dreie seg om hvor byfolket bør kjøpe hytte. Snarere dreier debatten seg om byfolket og sentrale statsorganer skal bestemme over hodet på dem som bor i kommunene, hevder Snøscooterklubbenes Fellesråd.

Les hva Friluftslivets fellesforbund uttalte her.

Lytt til kunnskapen

- Så stor er forakten at de åpenbart ikke har lest søknadene til kommunene som har søkt. Hvis de hadde gjort det, ville de se at kommunene er meget opptatt av å legge løyper der det hverken skader hytteliv eller andre interesser, de fleste kommunenes søknader forklarer hvordan dette kan skje. Det kan de gjøre for de kjenner kommunen, FRIFO kjenner dem ikke, framholder Kirkvold som håper Stortinget lytter på dem som har lokalkunnskap fremfor å høre på dem som styres av fordommer.

Samarbeid med nabokommuner

Snøscooterforbundet synes det er merkelig å kritisere kommunene for at de ønsker å forvalte egne arealer.

-  De fleste søknadene varsler at de ønsker et samarbeid med nabokommunene og på den måten vil vi få en helhetlig og god forvaltning av dette. Det er enklere å etablere skånsomme snøscooterløyper i samarbeid med flere kommuner mot at hver enkelt kommune skal ha hver sin løype. Dette vil ikke legge beslag på det meste av uberørt natur i Norge slik FRIFO antyder i sin pressemelding, uttaler fellesrådet.