Fortsatt muligheter for skikjøring i fjellet. Foto: ©iStockphoto.com/Ben Blankenburg
Flere alpinanlegg holder åpent i hvert fall fram til 20. april. En rekke steder, blant annet i Nordmarka i Oslo, prepareres turløypene før helgen, men ikke over elver og vann, som kan være utrygge etter mildvær og regn den siste tiden, opplyser Skiforeningen.

Mer snø
Det blir fortsatt kjølig, og i fjelltraktene kommer det mer snø selv om vi snart er midt i april. Noe mer varme i været kan ikke meteorologen love oss i helgen eller begynnelsen av neste uke.
– Temperaturen har nok ligget noe under normalen for starten av april, og det blir ikke høyere temperaturer i helgen eller første del av neste uke, sier statsmeteorolog Anders Sivle ved Meteorologisk institutt.
Han varsler at Østlandet kan vente gått vær og litt regn til helgen mens Nord-Norge og Trøndelag får det beste været.

Best i nord
– Både Vestlandet, Trøndelag og Nord-Norge har hatt en del bra vær i det siste. Det fortsetter inn i helgen, kanskje med unntak for Rogaland og deler av Hordaland, sier Sivle.
Det ser ut til at Østlandet får det dårligste helgeværet mens det blir bedre vær på vestsiden av fjellene. Rogaland og sørlige deler av Hordaland kan få litt nedbør. Nedbøren kommer som sludd og snø i indre og høyere strøk.
Videre nordover på Vestlandet, i Trøndelag og Nord-Norge ser det ganske bra ut. I Nord-Norge kan det bli litt mer skyet enn det har vært i det siste, men det blir fortsatt en del sol og pent vær.

Fortsatt mye snø
Over helgen blir det mindre vind på Østlandet men meteorologen kan ikke love spesielt bra vær. Og temperaturen vil fortsatt holde seg lav.
– Det er større risiko for nedbør, og den vil nok komme som snø over noen hundre meter, sier Sivle.
Også den siste uken har det kommet mye snø i mange fjellområder. Fortsatt ligger det flere meter snø i populære fjellområder, så de som ikke har satt bort skiene etter påske har mange muligheter.

Mer usikkert
Nord-Norge må forberede seg på at det blir litt dårligere vær over helgen.
– Det ser ut til at landsdelen går inn i en periode med lavtrykk og skiftende og noe dårligere vær, ifølge meteorologen.
Han ser muligheter for at temperaturen går litt opp i Nord-Norge, men det er usikkert.
– Vi vet ikke sikkert hvor lavtrykkene tar veien i neste uke, sier Sivle. (©NTB)