Nore og Uvdal kommune kjøpte for et par år siden en mobil snøkanon til 2-3 millioner kroner. Nå søker Dagalifjellets Vel kommunen om å leie snøkanonanlegget for å sikre langrennsløypene. Anlegget brukes nå av Uvdal skisenter.

2015-02-14 12
Dagalifjellets vel vil sette inn snøkanoner for å sikre skiløyper. Foto: Leif Magne Flemmen

Aldri skjedd før

Dagalifjellets Vel er en paraplyorganisasjon for hytteforeningene på Dagalifjell, det vil si foreninger fra både Nore og Uvdal og Hol kommuner. Lederen, Reino Skjøtskift, sier til Laagendalsposten at det aldri før har skjedd i denne regionen at man må ta i bruk snøkanon for å lage langrennsløyper i høyfjellet.

Bekymring før vinterferien

Han legger ikke skjul på at tanken på den forestående vinterferien i ukene 7, 8 og 9 gjør at det må handles raskt.

– Skiløyper og snø betyr mye for Nore og Uvdal og akkurat nå har vi et dårligere langrennsprodukt enn på tilsvarende tid i fjor. Jobben vår er å gi medlemmene våre et bedre langrennstilbud til vinterferien og det kan godt være det kommer snø før den tid, men vi føler et behov for å sikre oss, sier Skjøtskift til Kongsberg-avisa.

Vanntilgang avgjør

Partier som er aktuelle for snøproduksjon er Feten ved Hol grense i retning Torsetlia. Eventuelt kan det bli aktuelt med ”hjemmelaga” snø videre derfra til Vasstulan, Nørstebølia og Fjellsnaret.

- Det avhenger selvfølgelig av hvilken vanntilgang vi har på de forskjellige stedene, sier Skjøtskift til LP.