Dette sier styreleder Halvor Stormoen i Norges Hytteforbund når vi gjør oppmerksom på at den nystartede hytteforeningen bruker www.hytteforbundet.no. Norges Hytteforbund, stort sett kalt hytteforbundet har nettadressen www.hytteforbund.no.
Det var da vi lette etter Norsk Hyttelags logo for å illustrere artikkelen om den nystiftede hytteforeningen at vi ble ledet til hytteforbundet.no. Noen kjappe søk viser at • innholdet på hytteforbundet.no er identisk likt med innholdet på norskhyttelag.no • norskhyttelag.no ble opprettet 1. oktober 2010. • det er eid av Bjørk Invest AS. Selskapet er ledet av Thorstein Berg, som er en av initiativtagerne til Norsk Hyttelag. • hytteforbundet.no ble opprettet 21. mai 2012. • eieren er NXT OSLO REKLAMEBYRÅ AS.

– Utilbørlig

– Vi burde vel ha sikret oss på alle bauger og kanter, sukker Stormoen. – Men vi har jo aldri tenkt i de baner at vi har drevet forretning. Vi er en forening for hytteeiere. Siden hytteforbundet.no er opprettet halvannet år seinere enn norskhyttelag.no, er han ikke i tvil om at det er denne adressen de har tenkt å bruke. – Utilbørlig, mener han.

– Kan skade

Stormoen er redd navneforvirringen vil ramme hytteforbundet, eller Norges Hytteforbund, som det altså heter offisielt. – Jeg kommer til å gjøre styret oppmerksom på saken, så får vi se hva vi vil gjøre.

– Ingen domenehai

Audun Bringsvor i NXT Oslo Reklamebyrå kan berolige og forteller at de på vegne av Norsk Hyttelag sikret seg en haug med hytterelaterte domener, men at norskhyttelag.no vil bli brukt når nettstedet fylles med innhold i neste uke. – Og hvis Halvor Stormoen og Norges Hytteforbund ønsker seg hytteforbundet.no, er det ikke noe problem. Vi skal nok bli enige. NXT er ingen domenehai, forsikrer Bringsvor. Han opplyser også at reklamebyrået har aksjer i hyttelaget, fordi de har veldig tro på den nye foreningen.