Gårdsidyll. Foto: Invanor/Morten Brun
For alle som har sans for ekte fjellturer, norsk natur og kultur, gårdsopplevelser og god norsk lokalmat anbefaler vi en "dal til fjell"-tur. Turene kan gjennomføres når du selv måtte ønske. Plass på Kulturgardane må du bestille selv; på DNT-hyttene er dere alltid velkomne. 

Trekanttur i Rondane

Rondane er et spennende og vakkert fjellområde. Jorden er riktignok fattig på næring og ved første møte kan landskapet virke ufruktbart, men ved nærmere bekjentskap er det få fjell som kan by på et mer fargesprakende skue enn Rondane.

"Langs de blå fjellenes fot" anbefales en klassisk trekanttur mellom Rondvassbu og Bjørnhollia med Spranget som utgangspunkt og endestasjon. Du kan velge mellom de to vanlige rutene; den ene om Illadalen, den andre om Langglupdalen. Muligheten for toppturer er også gode, i Rondane finner man Norges ti østligste topper på over 2000 meter – flere innen en dagstur fra Spranget.

I hjertet av Jotunheimen

Jotunheimen er et av Norges mest majestetiske områder med en unik, urørt natur, spennende fjell, tradisjonsrik mat og levende bygder.

Fra Glitterheim kan du dra på topptur til Glittertind og på bretur på Veobreen. I nærheten av hytta kan du padle kano eller utforske områdets natursti. Legger du reisen videre til Brimi-Sæter ved Tesse, kan du kan ta del i seteraktiviteter og på Nordre Ekre Gård i Heidal kan du overnatte i romantiske tømmerhus. På Lom og Aukrust Gard får du innblikk i økologisk gårdsdrift, og i Vågå tilbyr Valbjør egne kjøtt- og ostedelikatesser av geit. For de kunstinteresserte er kunstutstillingen på Gammal-Kleppe åpen hele sommeren. I "Kjempenes hjem" finner du ekte opplevelser med plass for alle.

Ro i Huldreheimen

I Huldreheimen er det nydelig bjørkeskog og imponerende fjellvidder med spektakulær utsikt til Jotunheimen og Rondane. Huldreheimen huser også flere flotte selvbetjeningshytter hvorfra du kan ta noen fine rundturer og oppleve det spennende hulderterrenget. Brattlendt og utenfor allfarvei ligger Kulturstua Ro – en godt gjemt perle. Her blir minnerike festmåltider, spennende historie og lokal kultur servert på fortreffelig vis.

For detaljert beskrivelse av alle turtipsene, kan du laste ned "Fra dal til fjell"-brosjyren