Tekst: Tom Brodin, foto Lund Hagem Arkitekter

Det skjer samtidig som  Norsk Betongforening deler ut Betongtavlen 2013, en hyllest for årets beste betongarbeid, til Selvika rasteplass på Nasjonal turistveg i Havøysund.

Tre byggverk nådde opp

Hytta ved Kristiansand får hederlig omtale, det vil si en delt andreplass sammen med Vækerøveien 3, et stort kontorbygg.

Hytta var det eneste privatprosjektet som nådde opp i konkurransen.Det er ikke vanskelig å la seg begeistre av betonghytta på Lyngholmen.

En dekkende vinge

«De innvendige betongarbeidene i gulv og veggflater er utført med fine, presise overflater og detaljer», heter det i juryens begrunnelse. 

 Ifølge juryen svever det store hvite taket som en dekkende vinge over hytta, i et flott samspill med de omkringliggende svabergene.

Taket er utført av vanntett, lys betong og er isolert på undersiden med høyeffektive vakuumisolasjonspaneler, som gir et uvanlig arkitektonisk uttrykk på ei hytte.

Spenstig arkitektur

Lund Hagem Arkitekter tegner slett ikke bare for betong. På nettstedet lundhagem.no kan du finne mange spennende bygninger som de har tegnet, blant annet en god del hytter, både ved sjøen og på fjellet.