Kombitoalett brenner kun det faste og bruker mindre strøm

På Hyttelivsmessa presenteres i disse dager mange spennende nyheter.
- Innen forbrenningstoalett vet vi mange ikke er helt fornøyd med strømforbruket, på grunn av for mye væske totalt i skåla. Fire av fem ganger skal man kun tisse. derfor har vi konstruert et kombitoalett der det ene er for å tisse på og det andre for fast stoff, forteller Geir Larsen i Hyttetorget. -Urin uten vanntilsetting er luktfritt og går gjennom en oljelås og ledes videre gjennom en godkjent rensegrøft, som man enkelt kan lage selv. De harde varene på sin side forbrennes i det andre toalettet - og med en brøkdel av energiforbruket som det har vært tidligere. Urintoalettet kan man også kjøpe separat.
–Kombi¬toalettene kan deles med en vegg, slik sett får man større kapastitet, sier Larsen. I tillegg presenterer han en svært rimelig samletank for avløpsvann, som siden den er stablbar kan transporteres langt mer effektivt, og settes sammen på stedet. Laget i en lett men sterkt plast kan den transporteres på egen henger for hånd og bogseres på plass med håndmakt. Det er så enkelt at man får lyst til å grave for hånd, ler Geir. 

Gasstoalett og antenne
En spennende nyhet under messen er et gassdrevet forbrenn-ingstoalett, som presenteres av Hyttebutikken. Takket være ny teknologi har man klart å sette sammen et toalett som går på det vanligste drivstoffet på hytter. Modellen er ferdig utviklet og vil komme for salg å på høstparten. Hyttebutikken har store forventninger til nyvinningen.

Digitale antenner går som varmt hvetebrød under messa


Et annet scoop under messen er en digital antenne, som man får til kun noen hundrelapper, mon tro at dette blir årets slager blant caravanere og hyttefolk ellers. Da slipper man Giske-boks og annet rukleverk, men tuner seg rett inn på bakkenettet.

Tettere hytter
Det er ingen ukjent ting at hytter i laft eller av større tre-elementer kan pådra seg noen sprekker her og der, både på grunn av tørking men også av naturlig variasjon i årstid og fuktighet. Et produkt som ikke er helt nytt, men som er verdt å nevne er PermaChink, som med en elastisitet på inntil 500 % ikke har noen problemer med å følge strekk og bøy etter årstidene. Produktet finnes i flere farvetoner og brukes også til hindre inntrengning av skadelige insekter.