- Prosenttallene fra SSB om dispensasjoner høres store ut, men er på ingen måte dramatiske for pressområdene rundt Oslofjorden, sier partiets energi- og miljøpolitiske talsmann Ketil Solvik-Olsen.
Han viser til at det handler om 17 søknader i Buskerud hvorav ni ble avslått og tolv søknader i Akershus hvorav sju ble avslått.

- Debatten rundt strandsonen bør dreie seg om allmennhetens tilgang faktisk blir redusert. Jeg har ingen problemer med at det bygges noen flere hytter og gjøres forbedringer av eksisterende bygningsmasse så lenge dagens generelle tilgang til strandsonen fortsatt opprettholdes, sier Solvik-Olsen.
Han understreker at Frp mener at allemannsretten i strandsonen skal bestå, og advarer mot at noen tar seg til rette og håper på tilgivelse etterpå.
Samtidig mener han at en for restriktiv politikk kan være ødeleggende for utviklingsmulighetene for en del lokalsamfunn i distrikts-Norge
Solvik-Olsen mener at det bør være mulig å løse konflikter minnelig.

- Mye av dette bråket er litt oppkonstruert av noen små miljøer og overivrige fylkesmenn som provoserer fram konflikter. Normal folkeskikk fra både grunneiere og turgåere vil holde konfliktnivået meget lavt, mener han. (©NTB)