Redningsselskapet frykter flere ulykker med raskere båter framover, skriver Aftenposten. I helgen har det vært flere båtulykker, blant annet i Blindleia ved Lillesand, der en av båtene ble kastet på land og holdt på å treffe en hytte.
– Vi ser på de raske båtene som tikkende bomber, og frykter det blir flere ulykker med slike båter i fremtiden, sier informasjonssjef Ingvar Johnsen i Redningsselskapet.
Natt til lørdag døde to menn på 53 og 39 år i en båtulykke utenfor Mandal. To andre menn og tre kvinner i samme følge ble skadd. Ulykken skjedde da de sju skulle fra en hytte utenfor Mandal og inn til Mandal. Ved 3-tiden kjørte de på en odde bare 200-300 meter fra hytta.
Totalt døde fire personer i ulike ulykker, én er savnet, og flere er skadd etter sommerens hittil verste ulykkeshelg på sjøen.
– Tidligere var skjærgården dominert av småbåter uten de store motorene, men nå har «alle» to motorer på 150 hestekrefter. Det kan gi dødsulykker hos førere uten de rette holdningene, advarer Johnsen i Redningsselskapet, som er tilhenger av obligatoriske båtførerbevis. (©NTB)