Kystledhyttene gir familien Hvermansen tilgang til rike kystopplevelser. Foto: Leif Magne Flemmen

– Sesongen i år har igjen vært strålende, sier fagsjef for Kystledhyttene i Oslofjordens Friluftsråd, Anne Sjømæling, til Tønsbergs Blad. I det populære sommferiefylket Vestfold er det spesielt hyttene på Søndre Tenvik, Ildverket og Startbua som har vært etterspurte.  Startbua på Hvasser har bare to soveplasser, men like fullt har interessen vært meget stor.

– Jeg tror folk liker den fordi den er eksotisk og fordi den ligger på Hvasser, en skjærgårdsperle mange kjenner til, sier Sjømælingen til TB.

Kystled Oslofjord har i alt 25 hytter hvorav mer enn halvparten ligger i Vestfold-skjærgården. Hvem som helst kan leie kystledhyttene for en periode på tre dager. De fleste hyttene langs kysten har robåt, og flere av dem ligger nær kystruta slik at man kan sykle fra hytte til hytte.
Tilbudet har i årenes løp vist seg å være meget populært, så det kan lønne seg å tenke på sommeren 2010 – allerede nå. I hvert fall om du vil bruke flere av hyttene i ferieukene. I fjor ble det registrert 6000 overnattinger.
- Skal du ha hytte til juli neste år, åpner vi bookingen i april, sier Sjømæling
 
For gammel og ung
- Det som er det unike med hyttene, er at de passer alle. Vi har både hytter for de litt barske, og hytter med bilvei helt frem. Hvorfor ikke ta en dag eller to på de forskjellige hyttene, og opplev hvor flott det er i Vestfold, oppfordrer fagsjefen gjennom hytteavisen.no.
 
Hyttene klan leies fram til oktober.