Dette er en av skissene til prosjektet Havlandet aktivitets- og fritidssenter, med hotell, badeland, småbåthavn, hytter og utleieleiligheter. TEGNING: LINK SIGNATUR

Reguleringsplanen strider mot regionale og nasjonale føringer for forvaltning i strandsonen, mener Fylkesmannen. Prosjektet, som er lokalisert ved Finnås på Bømlo, omfatter i tillegg til hytter og utleieleiligheter, også badeland, hotell og småbåthavn.

Fylkesmannen mener planen legger opp til en svært omfattende utbygging og store inngrep i strandsonen, som vil få negative følger for både landskap og friluftsliv. Øykommunen Bømlo ligger ytterst i havgapet nord for Haugesund og syd for Bergen.

Det aktuelle reguleringsområdet er på 280 mål, hvorav forslagsstiller Havlandet Invest AS ønsker å benytte 55 mål til hytteområde, fremgår det av reguleringsplanen. 65 hytter er planlagt på dette arealet, 15 frittliggende og 50 i et konsentrert område. I tillegg til dette planlegger Havlandet Invest å bygge rundt 95 fritidsleiligheter for utleie.

Styremedlem i Havlandet Invest, Job Nordmann Nedrebø, forteller til Hytteavisen at det om en drøy ukes tid skal være et meglingsmøte mellom Fylkesmannen i Hordaland, Havlandet Invest AS og Bømlo kommune for å diskutere fylkesmannens innvendinger til reguleringsplanen.

 Her kan du lese hele reguleringsplanen på Bømlo kommunes hjemmesider.