Bildet over: Sølvi Amundsen Aas står foran sitt første Birkebeinerrenn som rennleder. Men hun er ikke stresset av den grunn: – Jeg har en solid og dyktig organisasjon i ryggen, sier Amundsen Aas. Hun håper at værmeldingen er riktig. (Foto: Freddie Øvergaard)

Rennleder Sølvi Amundsen Aas er godt fornøyd med værprognosene:

– Jeg får stole på meteorologene og deres spådommer nå som jeg ikke har vært i kontakt med spåmannen fra Finnskogen. Han som studerer abborfinnene for å være på den riktige siden, sier hun til Østlendingen med et smil.

LES OGSÅ: Birken på TV i seks land

Amundsen Aas har allerede gjort unna de første arrangementene i «Birkebeiner-uka»:

– Jeg er godt fornøyd med gjennomføringen av UngdomsBirken, HalvBirken og Barnas Birkebeinerrenn. Vi fikk ingen problemer av betydning, sier den 49 år gamle trebarns mammaen, som bor i Elverum og har kontoradresser både på Rena og på Lillehammer.

Solid bakgrunn

– Sånn må det være i denne organisasjonen med arrangement som har start på Rena og innkomst på Lillehammer.

Amundsen Aas er vant med å røre på seg. Hun har tjenestegjort 21 år i forsvaret og sluttet med majors grad. At hun var den første kvinnelige sjefen for et geværkompani, snakker hun lite om, men Sølvi minnes tiden med glede.

– Her går det også i ledelse og logistikk, sier den sporty jenta, som gjennomfører sitt første Birkebeinerrenn som rennleder.

Oppdaterte værprognoser

– Akkurat nå er det mange brikker som skal falle på plass, men jeg har en særdeles dyktig organisasjon å støtte meg på, og jeg føler av vi har kontroll.

– Nå håper vi at værvarslerne holder ord. For deltakerne er det bare å gå inn på hjemmesidene våre. Der skal det være oppdaterte værmeldinger hele tiden. Vi har våre egne værstasjoner på ulike plasser i løypa som gir de riktige tilbakemeldingene.

Direkte TV-sendinger

Sølvi Amundsen Aas er opptatt av at folk flest følger med under Birkebeinerrennet:

– For dem som ikke har anledning til å være ute langs løypa, er det bare å slå på TV-en. Det blir direkte sending på NRK fra klokken 07.45 på morgenkvisten og vi kommer til å følge rennet gjennom flere timer. Pål Gordon Nilsen skal lede NRK-sendingene fra studio ved innkomsten, men det blir flere reportere i aksjon ettersom sendingen blir produsert for flere land. Det kommer til å bli TV-fotografering fra helikopter, fra startet på Rena, Skramstadsetra, Raudfjellet, Kvarstaddammen og i målområdet, sier Sølvi Amundsen Aas, som gleder seg til lørdagens arrangement.

Klikk her for å gå til Hytteavisens Facebook-side