- Vi har allerede fått bestilling på 311 enheter, sier en oppglødd markedssjef i Hyttebutikken, Bård Børresen til hytteavisen.no. Han er så langt alene om å selge den nye toalett-løsningen fra Ecotech AS i Lyngen. Cinderella produseres i sin helhet på fabrikken på Furuflaten utenfor Tromsø.

Markedssjef Bård Børresen viser frem sluttproduktet - 125 gram aske - etter fire personers toalettbesøk på Cinderellas nye forbrennings-toalett

- Toalettet har alltid vært en utfordring i hytter som er uten strøm og tilgang til vann- og kloakksystemer. Hytteeierne har stadig vært på utkikk etter en løsning på hvordan man skal bli kvitt ”møkka”, sier Børresen. Vi mener at dette gassbaserte toalettet revolusjonerer hyttelivet for mange eiere.

Flere hundre dobesøk

- Hva er konseptet?
- Har du 12 volt på hytta og en flaske propan, kan du gjennom dette systemet effektiktivt forbrenne avfallet. Det flytende fordamper, og resten forbrennes. Fire toalettbesøk etterlater en askemengde på 125 gram, sier Børressen og holder fram sluttresultatet i et lite gjennomsiktig glass.

- Men løsningen trekker vel en del energi?
- Bruker man en 11 kilos gassflaske, har det vært flere hundre toalettbesøk før flaska er tom. Dette er et meget effektivt system.

Børresen medgir at løsningen ikke er den rimeligste i markedet. Men selv tradisjonelle do-løsninger har sin pris og spranget er etter markedssjefens mening ikke spesielt stor fra de enklere løsningene til denne.

Produsenten, Ecotech AS, regner med å produsere ca 1000 enheter av den nye Cinderella-modellen i år.